Aklınızdaki düşüncelerden kurtulun! | " /> Aklınızdaki düşüncelerden kurtulun! | "/>

En Sıcak Konular

Aklınızdaki düşüncelerden kurtulun!

24 Eylül 2012 11:33 tsi
Aklınızdaki düşüncelerden kurtulun! Aklınıza takılan düşünceden nasıl kurtulursunuz

Bir düşünceden kurtulmaya çalışırken birden bire kendinizi daha çok o düşüncenin içinde bulursunuz? Peki neden? Çünkü düncelerimiz nöronlarımızın oluşturduğu bağlantılardır. Nöronlarımızın çalışmasına göre bir şeyi düşünmemekte aynı nöron ağını harekete geçirmektir. Neyi düşünmeyeceğinizi de düşünürken aynı nöron ağını harekete geçirmiş olursunuz. Şimdi size '' annenizi düşünmeyin '' desem aklınıza ilk elen şey anneniz olacaktır. Size '' yeşil bir kedi görmeyin'' desem zihninizde hemen yeşil bir kedi canlanacaktır. En çok korktuğunuz şeyin başınıza gelmesinin sebebi de budur. Çünkü her korktuğunuzda zihniniz korktuğunuz şeyi canlandırır. Zamanla korktuğunuz şeyi hayatınıza çekersiniz.

Peki o zaman bu bilgiyi olumlu yönde nasıl kullanabilirsiniz? Uzaklaşmak istediğiniz düşünceyi oluşturan nöronları kullanmayarak. Yani karşıt bir düşünce ya da yeni bir düşünce oluşturarak, sürekli zihni bu yeni düşünceyle meşgul ederek. Kullanmadığınız düşünce hattı ( nöron ağı) zamanla zayıflayarak sizi meşgul etmeyecektir. Yeni kurduğunuz bağlantı ( yeni düşünce hattı) çok kullanıldığı için gelişecek ve size geridönüş yapacaktır. Burada dikkat edilecek şey, yeni düşüncenin sağlıklı, olumlu bir düşünce olmasıdır.

Sigarayı bırakmak isteyen kişi her sigara aklına geldiğinde yemek düşüncesine kayarsa zamanla kuvvetli bir yemek hattı oluşturacaktır beyninde. Sonrada sigarayı bırakmak kilo aldırtıyor diyecektir. Burda yemek çok olumlu bir karşıt düşünce değildir. İleri de kilo sorununa ya sağlık sorununa yol açabilir. Oysa kişi sigarayı düşünmek ( ya da düşünmemeye çalışmak) yerine kendisine suyu düşünmeyi, su içmeyi seçerse. Zamanla çok su içen ve kendi kendine bunu hatırlatan bir zihne sahip olacaktır.

Ayrıldığınız sevgilinizi düşünmemeye çalışmak yerine spor yapmayı düşünmeyi seçebilirsiniz, ya da işinizle ilgili yeni bir hedef koyup onu düşünmeyi seçebilirsiniz. Her eski sevgiliniz aklınıza geldiğinde o düşünceyi serbest bırakıp yeni düşüncenize yoğunlaşarak zihninizi onunla meşgul edebilirsiniz. Yeni düşüncenin nöron bağlantıları kalınlaşmaya başladığında daha da çok yeni düşünceyi düşünür olacaksınız. Bu arada kullanılmayan eski sevgili ağı zayıflayacak ve size kendini pek fazla hatırlatmayacaktır.

Şimdi kurtulmak istediğiniz düşüncenin yerine ne düşünmek istediğinize karar verin. Yeni düşüncenizi seçin ve ona odaklanın. Yeni ve sağlıklı düşünceyi sık sık düşünürseniz en fazla 21 gün sonra farkı farkedeceksiniz. Kullanmadığınız eski düşünce sizi artık kontrol edemiyor olacak.

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

NLP uzmanı ve Yaşam Koçu

Arzu Bıyıklıoğlu / Milliyet

www.arzubiyiklioglu.com

Bu haber 1,698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,213 µs