En Sıcak Konular

Güneş yanığı tedavisine basit öneriler

6 Ağustos 2012 09:38 tsi
Güneş yanığı tedavisine basit öneriler Yüksek faktörlü güneş kremi ve koruyucular güneş yanığına karşı savunmada ilk sırada yer almasına rağmen, güneş yanığını önlemek tedavi aramaktan daha iyidir. Ancak yine de cildinizde güneş yanığı oluştuysa orta derecedeki yanıkları bazı öneriler sayesind

Yüksek faktörlü güneş kremi ve koruyucular güneş yanığına karşı savunmada ilk sırada yer almasına rağmen, güneş yanığını önlemek tedavi aramaktan daha iyidir. Ancak yine de cildinizde güneş yanığı oluştuysa orta derecedeki yanıkları bazı öneriler sayesinde evde de tedavi edebilirsiniz.

Ehow isimli internet sitesinde yer alan habere göre, eğer kaşınan kırmızı bir deriniz ve ağrılı su toplanmalarınız varsa ve güneş yanıklarına anormal terleme, bulantı ya da kusma da eşlik ediyorsa hemen uzman bir doktordan yardım alın. Cildiniz iyileşene kadar topikal semptomları hafifletebilirsiniz, vücudunuzu yeniden nemlendirebilir ve ileri vakalarda ise ağrıyı tedavi edebilirsiniz.

Vücudunuzun su eksiğini tamamlayın: Terlemeyle ve güneşten yanmış cildiniz nedeniyle oluşan su kaybını yerine koymak için bol bol su için. Vücudunuzda büyük bir alan güneşten etkilenmişse, küveti ılık veya biraz serin suyla doldurup içinde yanıklarınız biraz geçene kadar bekleyin.

Nemlendirici: Cildinizin nem seviyesini yerine koymak için güneşten etkilenen bölgeye mümkün olduğu kadar kısa sürede nemlendirici sürün. Ancak su toplayan alanların patladığı, açık yara haline gelen yerlere nemlendirici kesinlikle sürmeyin. Sadece orta derecedeki yanıklara sürün. Doğal aloe vera içeren losyon ya da kremlerin yumuşatma etkisi daha fazladır.

Calamin losyon: Eski moda olan calamine losyon, güneş yanığı belirtilerini hızlı ve etkili bir şekilde rahatlatır. Güneş yanıklarına düzenli olarak sık sık uygulamayı unutmayın. Çünkü losyonun etkisi 1-2 saat içinde yok oluyor. Yeniden losyon sürmeden önce yapacağınız ılık bir banyo da yardımcı olabilir.

Hidrokortizon merhem: Bu merhemler güneş yanığına bağlı yanıkların ağrısını dindirir ve terlemeyi azaltır. Ancak bu merhemin geniş alanlarda, yüzünüzde ve su toplamalarında uygulanması uygun değildir. Bu merhemi doktor ya da eczacı denetiminde orta derecedeki yanıkları tedavi etmek için kullanın.

Ağrı kesiciler: Hiçbir şey güneş yanığından kaynaklanan ağrılarınızı azaltamıyorsa, bir ilaca ihtiyacınız var demektir. Ibuprofen terlemeyi azaltır, ağrınızı tedavi eder ve ateşinizi düşürür.

Yoğurt: Cildinize yoğurt sürmek biraz kirli bir iş gibi görünmesine rağmen, doğal yoğurt güneş yanıkları için iyi bir nemlendirici ve yumuşatıcıdır. South Florida Üniversitesi'ndeki uzmanlara göre, yoğurdun güneş yanığını tedavi ettiğine dair bilimsel bir kanıt olmamasına rağmen güneş yanığı için etkili bir tedavidir. Dolaptan çıkardığınız yoğurdu güneşten yanmış cildinizin ateşini düşürmesi için oldukça etkilidir. (Zaman)


Bu haber 1,411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,232 µs