En Sıcak Konular

Daha fazla 3G = Daha çok tehlike

31 Ekim 2011 12:18 tsi
Daha fazla 3G = Daha çok tehlike Cep telefonlarının kullandığı mevcut 3G sisteminin kapasitesi arttırılmak isteniyor. Yaklaşan tehlikenin farkında mısınız? iyibilgi özel

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, 2012 yılı iş planlarında ikinci nesil (2G) GSM bantlarının, üçüncü nesil (3G) teknolojisinde kullanılması için yeni bir çalışma yapacaklarını açıkladı.

2G bantların devreye alınmasıyla 900 Megahertz bantın kullanılmasının kapsama alanını genişleteceğini dile getiren Acarer, “Böylece kapalı alanda kapsama sıkıntısı yaşanan 3G daha da güçlenecek. Tüketici geniş kapsama yaşarken operatörler daha az maliyetle daha fazla kapsama sağlayacak” dedi. Acarer, taslağın görüşe açıldığını da belirterek, “GSM teknolojisinde frekans yükseldikçe bina içinde kapsama zorlaşıyor. Bu yeni uygulamalayla Ülke kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Peki ülke kaynakları etkili ve verimli şekilde kullanılsın derken, bu yeni uygulamanın insan sağlığı üzerindeki etkisini hiç düşündüler mi? 3G teknolojisinin daha sık karşımıza çıkacağını açık seçik görebildiğimiz bu proje, vücudlarımızın daha fazla elektromanyetik alan içerisinde bulunacağını gösteriyor.  Bu konuda iyibilgi olarak, cep tehlikesi konusunda sık sık kamuoyunu uyarmak amacıyla yaptığımız haberlerin konuyla ilgili bölümlerini hatırlatmak istiyoruz.

"Elektromanyetik alanın, kısa ve uzun vadede etkileri bulunduğunu anlatan Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü öğretim görevlisi Prof. Selim Şeker, baş ağrısı, göz yanması, yorgunluk gibi etkilerin kısa vadede, moleküler kimyasal bağların, hücre yapısının ve bağışıklık sisteminin bozulmasının ise uzun vadede ortaya çıkacak etkiler olarak değerlendirilebileceğini söyler.

Elektromanyetik alanın etkileme gücünü, kaynağa olan yakınlık-uzaklık, kullanılan frekans, güç ve alan yoğunluğu ve maruziyet gibi etmenlerin belirlediğini ifade eden Şeker, şöyle konuştu:

'Elektromanyetik alana maruz kalmak doğaldır. Mesela, bir saç kurutma makinesi kullanıyorsunuz kısa bir süreç için. Onu kapattıktan sonra vücut alınan radyasyonu tolere edebiliyor ama cep telefonları için durum böyle değil. Hem daha yoğunlukta bir elektromanyetik alana maruz kalıyorsunuz hem de sürekli kullanıyorsunuz. Vücut bunu tolere edemiyor. Durum öyle bir noktaya geldi ki artık sigarada olduğu gibi cep telefonu için de 'pasif kullanıcı' uyarısında bulunmaya başlayacağız.'

Cep telefonlarının kullandığı frekansların insanların DNA'larını bozduğuna dair raporlar olduğunu vurgulayan Şeker, baz istasyonlarının belli yerlerde toplanarak, elektromanyetik yayılımların neden olduğu zararlarının önlenebileceğini söyledi.

Baz istasyonlarını vatandaşlardan saklamak için çeşitli yöntemlere de başvurulduğuna dikkati çeken Şeker, 'Atom bombasının modası geçti, asrın elektromanyetik bombası cep telefonu. 3G teknoloji daha tehlikeli, çünkü görüntü de iletiyor ve 25 kat daha fazla sinyal yayıyor' dedi."

www.iyibilgi.com  zoom 

Bu haber 1,526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,205 µs