niçin sabretmelisiniz? | " /> niçin sabretmelisiniz? | "/>

En Sıcak Konular

Eşinize niçin sabretmelisiniz?

22 Haziran 2011 06:58 tsi
Eşinize niçin sabretmelisiniz? Çok değil kısa bir peri masalı gibi düğünle dünya evine giren gözleri birbirlerinden başka hiç kimseyi görmeyen çiftler nasıl oluyor da bu hale gelebiliyor?

Psikolog Ayşe Erge'nin yazısı:

Kliniğimize gelen danışanlardan çiftler görüyorum . Mutsuz , iletişimleri kopuk beraber yaşayan ancak her geçen gün biraz daha yalnızlaşan .Hiç bir paylaşımı olmayan hatta akşam eve gelindiğinde eşine bırakın güler yüz tatlı bir tebessüm bir yana hoş geldin demeyi bile birbirine çok gören iki yabancı.

Çok değil kısa bir peri masalı gibi düğünle dünya evine giren gözleri birbirlerinden başka hiç kimseyi görmeyen çiftler nasıl oluyor da bu hale gelebiliyor?

Teknoloji çağında olunduğundan mı bilinmez son yıllarda eşler birbirlerini çok çabuk tüketir oldu. Tahammül süresi azaldı. Evliliğin temel taşını oluşturan en önemli ölçütlerden biri olan sabır hayatımızdan yavaş yavaş çıkmaya başladı.

Halbuki geçmiş tarihe baktığımızda eşlerine sabreden ve sonunda bunun mükafatını alan birçok örneğe rastlamak mümkündür. Bunlardan bir tanesi de ünlü düşünür Sokrattır. Ünlü düşünürün eşi Sokrat’a o kadar ters davranırmış ki zaman zaman öğrencilerinin yanında da kendisine hoş olmayan davranışlar sergilermiş. Hatta bir gün öğrencileri Sokrat'a sormuşlar :

- Hocam bize evliliği tavsiye eder misiniz? diye
Sokrat ise onlara şu cevabı vermiş
- Evlendiğinizde karşınızda iki seçenek vardır . Eşiniz ya iyi çıkar mutlu olursunuz ya da kötü çıkar benim gibi filozof olursunuz.

Yukarıda anlatılan nükteli hikaye bir yana sabretmek esasen herkesin hayatında olması gereken bir haslettir. Çünkü sabretmenin kişiye yönelik maddi ve manevi birçok olumlu kazanımı vardır. Sabrederek hem karşı tarafa hem de kendinize olan sevginizi , saygınızı ve olgunluğunuzu ispatlamış olursunuz.

Bu nedenle evlilikte en zor kriz anlarında dahi olay ve durumlara hissettiklerinizle değil mantığınızla olaylara yaklaşmalısınız. Öfkeliyseniz , sabredemiyorsanız en ufak bir tartışmada hislerinizi frenlemekte güçlük çekiyorsanız boşanma kelimesini sık sık dile getiriyorsanız bunun için profesyonel bir yardım almanız gerekir.

Çünkü evlilik sadece hislerle yürütülebilecek bir kurum değildir. Evlilikte kızgınlıkları , kırgınlıkları ve gururu bir tarafa bırakıp olaylara mantıkla bakılmalıdır. Problemleri çözmek için sebat ve sabırla yaklaşıldığında zaten aile içi huzuru ve mutluluğu kendiliğinden gelecektir.

Samanyoluhaber

psikologum.aysee@gmail.com

 



Bu haber 1,256 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,992 µs