yaşama rehberi | " /> yaşama rehberi | "/>

En Sıcak Konular

Cep telefonuyla yaşama rehberi

28 Ağustos 2008 22:59 tsi
Cep telefonuyla yaşama rehberi Evet, cep telefonları gerçekten çok zararlı. Ama hayatımıza girdiği de bir gerçek. Peki bu zararları en aza indirmek için neler yapılabilir?

Cep telefonlarının zararlarını bir kez daha tekrar etmeyeceğiz. Artık her yerde yazıyor. Hani ilkokul çocuğu bile biliyor derler ya, o durumda artık.

Bu zararları bilmemize rağmen, cep telefonu çoğumuzun hayatında küçük veya büyük bir yere sahip. Madem kullanıyoruz, zararını en aza nasıl indirebiliriz?

Kulaklık kullanın: Cep telefonunu doğrudan kulağınıza tutarak konuşmayın. Mutlaka kulaklık kullanın. Konuşurken telefonu vücudunuzdan uzak tutmaya çalışın. Kulaklık yoksa, uzaktan konuşabileceğiniz ayara alın. İlk aradığınız zaman telefonu kulağınızdan uzakta tutun.

Uyurken kapatın: Uyurken cep telefonunuzu kapatın ve evin en uç noktasına kaldırın. Telefonunuz yatak odanızda kalacaksa kapatıp içindeki “çip”i çıkartmak daha doğru olur. Özellikle açık olarak yastığınızın altına koymayın. Uyanmak için çalar saat kullanın.

Kısa konuşun: Cep telefonuyla kısa konuşmaya çalışın. Sabit bir yerdeyseniz oranın numarasını verin, sabit telefonla konuşmaya devam edin. Ya da, daha sonra sabit numaradan konuşmak üzere sözleşin.

Mesajla iletişim kurun: Anlatacağınız şeyi mesajla göndermek size de, karşı tarafa da daha az zarar verir.

Evde veya işteyken cebinizi kapatın: Sabit numaradan ulaşılabilecek bir ortamdaysanız cebinizi kapatın.

Çocukların cepten konuşmasına, oynamasına izin vermeyin: Çocukları oyalamak veya eğlendirmek için cep telefonu kullanmayın. Beyinleri bizden daha hassas olan çocuklar bizden daha fazla etkilenir.

Hamileyken, emzirirken cep telefonu kullanmayın: En dikkatli olmanız gereken dönemlerdir. Bebeğinizin yanında, başucunda, odasında kesinlikle cep telefonu kullanmayın.

Toplu taşıma araçlarında, kalabalık yerlerde ceple konuşmayın: Cep telefonuyla konuşan kadar, etrafındaki insanlar da elektromanyetik dalgalara maruz kalmaktadır.

Kapalı alanlar yerine açık havada konuşun: Kapalı bir odada konuşmaktansa açık bir pencerenin önünden, balkondan konuşmak daha az zarar verir.

Cep telefonunu üzerinizde taşımayın: Cep telefonunuzu vücudunuza değecek şekilde taşımayın. Taşırken mümkün olduğu kadar uzakta tutabileceğiniz şekilde bir çantaya koyun.

Kendinize "cepsiz alanlar" ayırın: Yanınıza cep telefonu almadığınız yürüyüşler yapın. Doğaya çıkıp dalgaların, kuşların seslerini dinleyin. Eski günlerdeki gibi cepsiz hayatınızı yaşayın.

www.iyilikguzellik.com özel



Bu haber 1,205 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,564 µs