ayak sesleri... | " /> ayak sesleri... | "/>

En Sıcak Konular

Huzurun ayak sesleri...

19 Nisan 2010 10:04 tsi
Huzurun ayak sesleri... Her organımız, ayağınızdaki bir yansıma alanıyla ilişkili... Bu haberimizde ayaklarınız ve iç organlarınız arasındaki bu bağı keşfedeceksiniz.

Uykusuzluk, hazımsızlık, yüksek tansiyon, sık sık tekrarlayan baş ve sırt ağrılarını doğru noktalara uygulayacağınız ayak masajiyla yok edebilirsiniz.

Son yıllarda iyice hızlanan hayat temposu, bitmeyen koşuşturma, zaman darlığı, ev ve iş yerindeki aşırı stres, ruhumuzu etkilemekle kalmayıp, vücutlarımızda izini de bırakıyor. Dinmeyen ense, omuz, sırt ve bel ağrıları neredeyse vücudun bir parçası haline gelirken, spor salonları ve masaj terapileri insanların gevşemeleri ve ‘unuttukları’ vücutlarını yenileyip, tekrar forma sokmaları için bir çare olmaya başladı. Bunun sonucu olarak pek çok yeni masaj şekli ile birlikte halk dilinde ‘ayak masajı’ diye bilinen ‘refleksoloji’ gündeme geldi.

Enerji akışını düzenliyor
Zeynep Aksel Wilhelm, Dharma Yayınları’ndan çıkan ‘Adım Adım Sağlık - Refleksoloji’ adlı kitabında, düzenli uygulanan ayak masajının insana sağlıklı bir vücut kazandıracağını söylüyor: “Refleksoloji, bugün alternatif tedavi dediğimiz terapilerin arasında yer alıyor. Bu özel masaj uygulaması, ayakları rasgele ovmaktan farklı bir niteliğe sahip. Çünkü ellerimiz, ayaklarımız, gözbebeklerimiz ve kulaklarımız vücudumuzun bir çeşit haritasını taşır. Başka bir deyişle her organın el, ayak, gözbebeği ve kulaklarda yansıdığı bir yeri bulunur. Her organ, yansıma alanı ile ilişki içindedir.
Örneğin ayaktaki karaciğer noktasına baskı uygulayarak ya da ovarak karaciğeri uyarmış oluruz. Vücuttaki enerji, üzüntüler, stres, hastalıklar ve travmalar sonucu tıkanabilir. Sonuç olarak kimi organ gerektiğinden fazla, kimisi ise az enerji alır. Bu dengesizlik ise yavaş yavaş organların görevlerini iyi yerine getirememesine yol açabilir. Refleksoloji, ayaklardaki bazı noktalara uygulanan basınç ve masaj ile bu tıkanıklıkları açarak serbest enerji akımını sağlamaya yardımcı olur ve böylelikle organlara uyumla dağılan enerji vücudu canlandırır. Enerjinin dengeli yayıldığı vücut sağlıklı bir vücuttur ve sağlıklı vücut kuvvetli bir bağışıklık sistemine sahiptir.”


Çocuklarda çok etkili
-Refleksolojinin en büyük yararlarından biri, kişiye olağanüstü bir rahatlama, gevşeme getirmesidir.
-Düzenli yapılan refleksoloji seansları ile vücut enerjisindeki tıkanıklıklar giderilir, enerji vücuda dengeli bir biçimde yayılmaya başlar; dolayısıyla kan dolaşımı sorunları ortadan kalkar ve oksijen, hücrelere daha kolay dağılır. Lenf sistemi görevini daha iyi yapar ve vücuttaki toksinler hücrelerden daha kolay atılır.
-Hormon dengesizlikleri, cinsel yaşamı ve gelişimi olumsuz etkiler. Refleksoloji, hormon sorunlarına da iyi gelebilir. Vücutta hormon salgılayan organlar dengeli çalıştığı zaman hayata bakış da olumlu olacaktır.
-Refleksoloji, astım, baş ağrısı, sindirim, tansiyon, idrar torbası ve böbrek sorunlarını sağaltabilir.
-Özellikle çocuklardaki etkisi çabuk görülür. Örneğin bebeklerde kolik (yeni doğmuş bebeklerde ilk haftalarda görülen kronik karın ağrısı) hafifçe yapılan kısa bir ayak masajı ile dindirilebilir.  Çocuklarda kulak enfeksiyonlarına yardımcı olduğu görülmüştür. 
-Refleksoloji, yapısal bozuklukları (fıtık ya da kırık kol gibi) gideremez; kanser, multipl sklerosis (MS) ya da AIDS gibi hastalıkları iyileştiremez ama ağrıkesici özelliğiyle ağrıyı hafifleterek hastayı rahatlatır.


AYAK MASAJI, KİMLERE UYGULANMAZ?
Refleksolojinin uygulanamadığı ya da uygulama sırasında ‘özen’ isteyen durumlar vardır. Masaj terapisti, masajın sakıncalı olabileceği sonucuna varmışsa, doktora danışmak ve onun rehberliğinde çalışmak gerekebilir. Unutmayın refleksoloji, tıbbi tedavinin tamamlayıcısı olabilir ancak onun yerine kullanılmaz.
1. Tromboz: Kişinin geçmişinde, damarlarda pıhtı görülmüş ise refleksoloji tedavisinin uygulanmaması daha doğru olur. Masaj, pıhtının vücutta ilerlemesine, kalbe ya da beyine gitmesine yol açabileceği için uygun olmayabilir.
2. Diyabet: Refleksoloji, pankreası uyardığı için ensülin seviyesini değiştirebilir. Bu durumda da masajdan kaçınmak daha doğru olur.
3. Hamilelik: Özellikle ilk üç ayda fetüsün gelişimini emniyete almak için ayak masajı, rahim ve yumurtalıklar bölgesinde yavaşça uygulanır.
4. Varis: Ayaklarda varis varsa damarların üzerine masaj uygulanmaz.
5. Yara: Yaralı ayaklara ve çürük alanlara uygulama yapılmaz.

Milliyet/Cadde



Bu haber 1,053 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,455 µs