En Sıcak Konular

Mutfaktaki doğal antibiyotikler

28 Ekim 2015 15:14 tsi
Mutfaktaki doğal antibiyotikler Antibiyotik ilaçlar kullanmak yerine besinlerin doğal antibiyotik özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

Mutfağınızda bulunduracağımız birkaç besin ile bağışıklık sisteminizi koruyabilir, antibiyotik ilaçlar kullanmak yerine besinlerin doğal antibiyotik özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

Bağışıklık dostu

Grip ve soğuk algınlığından korunmak, şikayetleri azaltmak ve daha hızlı iyileşmek mümkün. Peki ilaç kullanımına ihtiyaç kalmadan mutfağınızdaki besinlerle doğal antibiyotik alabilir miyiz? Diyetisyen Kübra Bal’ın önereceği besinler ile hem daha sağlıklı beslenebilir hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

Bal

Sa­bah kah­val­tı­da ala­ca­ğı­nız 1 tat­lı ka­şı­ğı bal an­ti­bak­te­ri­yal ve an­ti­vi­ral özel­li­ği ile ba­ğı­şık­lı­ğı­nı­zı ko­ru­ma­ya yar­dım­cı olur­ken, gün içe­ri­sin­de ener­ji­ni­zi de art­tı­rır.

Zen­ce­fil

Zen­ce­fi­lin içe­ri­sin­de yer alan gin­ge­rol mad­de­si ağ­rı ke­si­ci, ateş dü­şü­rü­cü ve ya­tış­tı­rı­cı et­ki­de­dir. İn­ce in­ce doğ­ran­mış 1 tu­tam zen­ce­fil, li­mon sı­kıl­mış ılık su­da 20 da­ki­ka bek­le­ti­lip gün­de 2-3 kez içil­di­ğin­de bo­ğaz ağ­rı­la­rı ve ök­sü­rü­ğün geç­me­si­ne yar­dım­cı olur.

Zer­de­çal

An­ti­mik­ro­bi­yal özel­lik­te­ki zer­de­çal, 1 bar­dak kay­nar su­da 5 da­ki­ka dem­le­ne­rek gün­de 2-3 kez içi­le­bi­lir.

Ada ça­yı

An­ti­vi­ral özel­lik­te­ki ada ça­yı, ağız ve bo­ğaz il­ti­ha­bı te­da­vi­si­ni olum­lu des­tek­ler. 3-4 gram yap­rak 1 bar­dak sı­cak su­da 5-10 da­ki­ka dem­le­ni­lip gar­ga­ra ya­pı­la­bi­lir.

Zencefilli çorba tarifi

1 yemek kaşığı tereyağında

1 soğan ve 2 diş sarımsakla hafif kavrulur. Üzerine doğranmış

1 havuç ve 1 küçük kereviz eklenir. 5 bardak sıcak su ile kaynamaya bırakılır.

1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil ve 1 tatlı kaşığı zerdeçal, tuz ve karabiber eklenerek pişirilir. Blenderdan geçirilip, kereviz yapraklarıyla süslenerek servis edilir.

Soğan ve sarımsak

Neredeyse tüm yemek ve çorbalara ekleyebileceğiniz soğan ve sarımsak kış aylarında sofranızdan eksik edilmemesi gereken antibiyotik ve analjezik özellikte iki besindir.

Çörek otu

Ba­ğı­şık­lık sis­te­mi­ni des­tek­le­yen çö­re­o­tu, gün­de 1 tat­lı ka­şı­ğı alı­nıp iyi çiğ­ne­ne­rek tü­ke­ti­le­bi­lir. 

Bu haber 2,892 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,326 µs