En Sıcak Konular

Kavurucu sıcaklar için serinleten tatlar

20 Temmuz 2015 11:30 tsi
Kavurucu sıcaklar için serinleten tatlar Sıcaklar kavuruyor. Serinlemek için gazlı içecekler çözüm değil. Gerçek serinlik ve sağlık için farklı tatlar denemeye ne dersiniz

Uz­man­la­rın her fır­sat­ta za­rar­la­rı­na vur­gu yap­tı­ğı içe­cek­le­rin ye­ri­ne, hem se­rin­le­te­cek hem de sağ­lı­ğı­nı­za fay­da­sı ola­cak içe­cek­le­ri bes­len­me lis­te­ni­ze ek­le­ye­bi­lir­si­niz. Üs­te­lik bu içe­cek­ler hem ba­ğı­şık­lı­ğı­nı­zı kuv­vet­len­di­ri­yor hem de me­ta­bo­liz­ma­nı­zı hız­lan­dı­rı­yor. Acı­ba­dem Mas­lak Has­ta­ne­si Bes­len­me ve Di­yet Uz­ma­nı Öz­ge Öçal, ya­zın se­rin­le­ten sağ­lık­lı içe­cek­le­rin ta­ri­fi­ni ver­di.

SERDA KIVILCIM - BUGÜN GAZETESİ

Ye­şil çay­lı li­mo­na­ta

Ye­şil çay­lı li­mo­na­ta ile hem se­rin­le­yin hem za­yıf­la­yın! An­cak şe­ker koy­ma­ma­ya ke­sin­lik­le dik­kat edin.

Mal­ze­me­ler: 1 lit­re su, 4 po­şet ye­şil çay, ¼ de­met kı­yıl­mış ta­ze na­ne, 1 par­mak bü­yük­lü­ğün­de ta­ze zen­ce­fil (kı­yıl­mış) ve 1 çay bar­da­ğı ta­ze sı­kıl­mış li­mon su­yu.

Ta­ri­fi: Su­yun ya­rı­sı­nı kay­na­tıp oca­ğı ka­pa­tın. Ye­şil çay po­şet­le­ri, na­ne ve zen­ce­fi­li ek­le­yip 30 da­ki­ka dem­le­me­ye bı­ra­kın. Sü­ze­rek bir sü­ra­hi­ye alın. Li­mon su­yu­nu ve ka­lan su­yu ek­le­yin. Buz­do­la­bın­da so­ğu­duk­tan son­ra gün için­de li­mon di­lim­le­ri ek­le­ye­rek tü­ke­tin.

Çi­lek­li smo­ot­hi­e

Ha­zır­la­ma­sı son de­re­ce ko­lay bir vi­ta­min içe­ce­ği çi­lek­li smo­ot­hi­e

Ta­ri­fi: 200 gram çi­lek, 1 çay bar­da­ğı süt, 1 su bar­da­ğı yo­ğurt, 5 küp buz. Çi­lek­le­ri bir po­şet içi­ne ko­yun, buz­luk­ta bek­le­tin. Yo­ğurt ve sü­tü blen­dır­da çır­pın. Çi­lek ve buz­la­rı da içi­ne ek­le­yip ka­rış­tı­rın. Afi­yet­le için.

Fit 6'lı

Mal­ze­me­ler: Ka­buk tar­çın, 1 tu­tam na­ne, 1 tu­tam zer­de­çal, 1 in­ce di­lim li­mon, 1 tu­tam ya­se­min. Tüm mal­ze­me­le­ri kay­na­tıl­mış ve ılı­mış su­da 10 da­ki­ka ka­pa­ğı ka­pa­lı ola­rak dem­le­yin. Süz­dük­ten son­ra içi­ne buz par­ça­la­rı atıp so­ğuk çay ola­rak tü­ke­tin.

Kefir

Do­ğal an­ti­bi­yo­tik olan ke­fir, hem se­rin­le­mek hem de ba­ğı­şık­lık sis­te­mi­ni­zi güç­len­dir­mek için mü­kem­mel. İçer­di­ği pro­bi­yo­tik bak­te­ri­ler sa­ye­sin­de ba­ğır­sak­la­rı dü­zen­le­ye­rek sin­di­ri­mi ko­lay­laş­tı­rır, mi­de yan­ma­sı, gaz ve ka­bız­lık gi­bi so­run­la­rı­nı yok eder.

Limon dilimli ve nane yapraklı su


En sağ­lık­lı içe­cek­ler baş­lı­ca­sı su. Ye­mek­ler­den 15-30 da­ki­ka ön­ce içi­len bir bar­dak su hem me­ta­bo­liz­ma­yı hız­lan­dı­rır hem de mi­de­yi ra­hat­la­tır. Su iç­mek­te zor­la­nı­yor­sa­nız içi­ne li­mon di­lim­le­ri ve na­ne yap­rak­la­rı ek­le­ye­rek se­rin­lik his­si­ni­zi da­ha da ar­tı­rır­ken, hoş aro­ma­lar sa­ye­sin­de su iç­me­yi ken­di­niz için da­ha ke­yif­li ha­le ge­ti­re­bi­lir­si­niz. 

Bu haber 1,137 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,700 µs