En Sıcak Konular

Tampon yüzünden bacağını kaybetti

23 Haziran 2015 11:19 tsi
Tampon yüzünden bacağını kaybetti 24 yaşındaki manken Lauren Wasser tampon kullanımı ortaya çıkan toksik şok sendromu nedeniyle bacağını kaybetti.

İşinde hızlanan tanınan başarılı bir manken olan 24 yaşındaki ABDli Lauren Wasser'ın hayatı hiç aklına gelmeyeceği şekilde kabusa döndü.


Vajinal tampon kullanımı sonucu ortaya çıkabilen Toksik Şok Sendromu'na yakalanan Lauren, bu hastalık nedeniyle ölümden döndü.
 



Kullanım talimatlarına uyulmadığında ortaya çıkan bu sendromun sebebi genellikle tamponların uzun süre vajinada bırakılması olabilir.

Tamponlar vajinada bulunan enfeksiyonları ve kuruluğu arttırarak bakterilerin üremesi için uygun bir ortam sağlar. Toksik şok sendromunun belirtileri arasında ateş, kaşıntı ve kızarıklık, baş dönmesi, yorgunluk ve organ yetmezliği bulunur. Ciddi vakalarda birkaç saat içerisinde ölüme neden olabilir.

Lauren Wasser'ın da başına bu saydıklarımız gelmiş ve ölümün kıyısından dönmüştü. Lauren hikayesi hastalığın ciddiyetini gözler önüne seriyor.
 

2012 yılında regl esnasında tampon kullanan Lauren çok ciddi bir hastalık yaşadığını belirtti. Birkaç gün sonra ise gözünü hastanede açtığından bahsediyor.
Sürekli uyku hali hissettiğini söylüyor. Lauren kendinden geçmiş bir halde mutfağın zemininde yatarken polisler tarafından bulunmuş ve hemen hastaneye kaldırılmış. Hastanede gözlerini açtığında:
 

"Karnım şaşkınlık yaratacak kadar şişmişti. Her yanımda tüpler takılıydı ve konuşamayacak haldeydim" diyor.

Lauren'in hayatı operasyonlar sonucu kurtarılmış olsa da kan akışına karışan toksik maddeler sebebiyle bacağı kangren olmuş ve kesilmek zorunda kalmış.

Yılda 100 bin kişiden 1 kişide görülen toksik şok sendromu, vajina içine yerleştirilen tampon kullanan kadınlar için tehdit oluşturmaktadır. Tamponların kutunun üzerinde belritildiği şekilde kullanılmaması veya saatlerce değiştirilmeden bırakılması toksik şok sendromu riskini arttırmaktadır.

 

 



Bu haber 2,319 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,496 µs