En Sıcak Konular

İşte meslek performasına uygun kuru yemişler

16 Haziran 2015 10:56 tsi
İşte meslek performasına uygun kuru yemişler Faydaları saymakla bitmeyen kuruyemişler iş hayatında da kurtarıcı niteliğinde. Bakın hangi meslek hangi kuruyemişi tüketmeli.

Ku­ru­ye­mi­şin sağ­lı­ğa fay­da­la­rı açı­sın­dan özel ça­lış­ma ya­pan APM Gı­da Mü­hen­dis­le­ri han­gi ku­ru­ ye­miş­le­rin han­gi mes­lek­te ça­lı­şan­lar için per­for­mans­ artırdığını araştırdı.

Buna göre, fın­dık, fıs­tık, ba­dem, yer­fıs­tı­ğı ve ce­viz­de yük­sek mik­tar­da bu­lu­nan mag­nez­yum, kas ve si­nir fonk­si­yon­la­rı­nın yü­rü­tül­me­si, ke­mik­le­rin güç­len­di­ril­me­si, kalp rit­mi­nin dü­ze­ni­nde önem­li bir gö­rev üst­le­ni­yor.

Finans sektörü için ceviz

Ome­ga 3 ve Ome­ga 6 gi­bi çok­lu doy­ma­mış yağ asit­le­ri­ni yük­sek oran­da ba­rın­dır­ma­sıy­la kalp ve da­mar dos­tu. Özel­lik­le dik­kat ge­rek­ti­ren fi­nan­sal mes­lek­ler­de ça­lı­şan­la­rın tü­ket­me­si ge­re­ken ce­viz içer­di­ği fos­for ve kal­si­yum ne­de­niy­le zih­nin yor­gun­lu­ğu­nu gi­de­ri­yor ve ener­ji tü­ke­ti­mi­nin art­ma­sı­na kat­kı sağ­lı­yor.

Fiziksel güç gerektiren işlerde  fındık

Ya­ra­tı­cı­lık ge­rek­ti­ren mes­lek­ler­de ça­lı­şan­la­rın ce­viz, fın­dık ve fıs­tık tü­ket­me­si ge­re­ki­yor. Fi­zik­sel gü­cü yo­ğun iş­ler­de ça­lı­şan­la­rın özel­lik­le her gün mut­la­ka 25-30 gr fın­dık ye­me­si önem ta­şı­yor ve gün­lük E vi­ta­mi­ni ih­ti­ya­cı­nın yüz­de 100’ünü kar­şı­lı­yor. Ko­les­te­ro­lü dü­şür­me­de ve kan­ser (ko­lon, pros­tat, gö­ğüs) gi­bi pek çok has­ta­lı­ğı ön­le­mek­te önem­li bir rol oy­nu­yor. Yer fıs­tı­ğı ise kan­da­ki şe­ker ora­nı­nı ayar­la­dı­ğı için şe­ker has­ta­la­rı­na fay­da­lı ol­mak­la bir­lik­te gas­trit, mi­de yan­ma­sı ve ek­şi­me­si şi­kâ­yet­le­ri­ni azal­tı­yor.

Görsel meslekler için Antep fıstığı


Gör­sel mes­lek­ler­de ça­lı­şan­lar için pro­te­in, vi­ta­min B1 ve fos­for ih­ti­ya­cı­nın yüz­de 35’i­ni kar­şı­la­yan an­tep fıs­tı­ğı ol­maz­sa ol­maz­lar­dan. An­tep fıs­tı­ğın­da ko­les­terol ol­ma­ma­sı kan­da­ki ko­les­terol se­vi­ye­si­ni dü­şür­me­si, kro­ner kalp has­ta­lı­ğı­nın ris­ki­ni azal­tı­yor. Ku­ru­ ye­miş­le­rin mes­lek per­for­mans­la­rı­na ek ola­rak sağ­lık açı­sın­dan da al­ter­na­tif çö­züm ol­du­ğu­nu be­lir­ten APM Gı­da Mü­hen­di­si Elif Yıl­dı­rım: “Ku­ru­ ye­miş­ler si­zi bü­tün gün tok his­set­ti­rir ve iş­ta­hı­nı­zı bas­tı­rır. En dü­şük ka­lo­ri­li ku­ru ­ye­miş­ler sı­ra­sıy­la ba­dem da­ha son­ra yer fıs­tı­ğı ve an­tep fıs­tı­ğı­dı­r” de­di.

Bu haber 1,175 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,357 µs