En Sıcak Konular

Hipertansiyona bitkisel çözüm!

2 Haziran 2015 10:45 tsi
Hipertansiyona bitkisel çözüm! Türkiye’de ve dünyada en sık görülen sağlık problemlerinden biri olan hipertansiyon rahatsızlığının tedavisi ve önlenmesinde, yapılan araştırmalar sonucu alıç, ginseng ve çoban çökerten bitkilerinin etkili olduğu gözlemlendi.

Türkiye’de ve dünyada en sık görülen sağlık problemlerinden biri olan hipertansiyon rahatsızlığının tedavisi ve önlenmesinde, yapılan araştırmalar sonucu alıç, ginseng ve çoban çökerten bitkilerinin etkili olduğu gözlemlendi.

Hipertansiyona bitkisel çözüm!


Kısa tarifi ile kan basıncının devamlı 120/80 mm Hg’nin üzerinde olması anlamına gelen hipertansiyonun, Türkiye’de her 3 yetişkinden birinde görüldüğünü belirten Dr. Mustafa Eraslan, hipertansiyon rahatsızlığının tedavisi ve önlenmesinde, yapılan araştırmalar sonucu alıç, ginseng ve çoban çökerten bitkilerinin etkili olduğunu söyledi.


Sebebi büyük oranda bilinmemekle birlikte ailesinde hipertansiyon olanlar, aşırı kilolar, şeker hastaları, hareketsiz yaşam sürenler, sigara ve Alkol kullananlar, fazla veya sağlıksız tuz tüketen kişilerde hastalığın görülme olasılığının daha fazla olduğunu belirten Dr. Mustafa Eraslan, “Hipertansiyon rahatsızlığı; damar sertliği, felç ve inme, kalp krizi ve kalp yetmezliği, böbrek hasarı ve böbrek yetmezliği, görme kaybı gibi ciddi sonuçlara neden olabilir. Sağlıklı beslenmek, kilo vermek, düzenli egzersiz yapmak, sigara ve alkolden kaçınmak, sağlıklı tuz kullanımında bulunmak (rafine edilmemiş kaya tuzu ve deniz tuzu) ve tıbbi tavsiyelere uymak hastalığın tedavisi için uygulanabilecek yöntemlerdir. Bunların yanı sıra tarih boyunca ve günümüzde bitkiler hipertansiyonun önlenmesinde ve tedavisinde destek olarak kullanılmıştır.

Birçok bitki kullanılmasına rağmen klinik çalışmaları dünya genelinde yapılmış olan ginseng, alıç ve çoban çökerten bitkileri öne çıkmış olanlardır. 1997, 2002, 2003, 2004, 2011’de yapılan çalışmalarda ginsengin daha ilk günden kan basıncında 5 mm Hg, 22 hafta sonra 10-20 mm Hg, düşmesine sebep olduğu görülmüştür. Alıçın ise hem tarih boyunca hem de günümüzde yapılan klinik çalışmalarda (Reversky ve arkadaşları 1971,Dubois ve arkadaşları 2001,ESCOP monografları) standardize edilmiş ekstrelerinin kan basıncını düşürdüğü, kalp kası ve hasarlarının onarılmasında etkili olduğu gözlenmiştir.

Pubmed’de yayınlanan çalışmalarda ise çoban çökertenin hipertansiyon probleminin ve damar tıkanıklığını ortadan kalkmasında etkili olduğu ve güvenle kullanıldığı belirtilmiştir” diye konuştu.

Eraslan ayrıca hipertansiyon tedavisinde, Almanya, Amerika, İngiltere ve Kanada gibi ülkelerde uygulanan tedavi sistemini örnek alarak, günümüz tedavilerinin yanı sıra, unutulmuş ama etkili oldukları bilimsel olarak kanıtlanmış bitkisel desteklerin de doktor kontrolünde kullanılmasının faydalı olacağını söyledi.



Bu haber 1,560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,554 µs