En Sıcak Konular

Sıcaklarda bu soruna dikkat!

21 Mayıs 2015 11:05 tsi
Sıcaklarda bu soruna dikkat! Aşırı terlemenin, psikolojik rahatsızlıklara ilave olarak bakteri veya mantar gelişimi, enfeksiyonlar ve cildin bütünlüğünü kaybetmesi gibi ağrılı veya tahrişli cilt problemlerine de yol açabileceğini belirtti.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, özellikle havaların ısınmaya başladığı şu günlerde aşırı terlemenin, psikolojik rahatsızlıklara ilave olarak bakteri veya mantar gelişimi, enfeksiyonlar ve cildin bütünlüğünü kaybetmesi gibi ağrılı veya tahrişli cilt problemlerine de yol açabileceğini belirtti.

Özel Elit Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, yaptığı açıklamada, "Eğer aşırı terleme sorununuz varsa, muhtemelen bu sıkıntıyı her gün çekiyorsunuz. Sürekli ne kadar terlediğiniz hakkında kaygı duyuyor olabilirsiniz. Her gün terle uğraşarak - elbisenizi değiştirerek, serinlemeye çalışarak, terinizi silerek, kollarınızın altına veya ceplerinize peçeteler veya pedler yerleştirerek, banyo yaparak ve koyu-renkli bol elbiselerin altına gizlenerek saatler harcayabilirsiniz" dedi.

"Çok fazla terleyen avuç içleriniz, ayaklarınız veya koltuk altlarınız nedeniyle arkadaşlarınızı kaybetmiş veya fırsatlar kaçırmış olabilirsiniz" diyen Özel Elit Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, daha sonra şunları kaydetti; "İnsanların ne düşüneceğinden korkarak, evde kalmak için bahaneler bulabilir veya insanlarla etkileşime girmek, el sıkmak veya sunumlarda bulunmak zorunda kalmayacağınız kariyerler seçebilirsiniz. Depresyon, toplumdan uzaklaşma ve kendine güvensizlik gibi duygusal problemler yaşayabilirsiniz. Fiziksel rahatsızlıktan endişeye, utanmaya ve daima terlemenizi diğer insanlardan gizleme stresine kadar, hiperhidroz yaşamınızın neredeyse tüm alanlarını etkileyebilir.

Özellikle koltukaltı teri ve kokusu yalnızca rahatsız edici değildir, ayrıca bazen utandırıcıdır. Her beş yetişkinden biri aşırı koltukaltı terlemesine katlanmaktadır. Kadın ve erkeği karşılaştırdığımızda, koltukaltı teri kadınları sosyal durumlarda, erkekleri ise profesyonel durumlarda daha fazla etkilemektedir. Anketlerden elde edilen bilgiler doğrultusunda koltukaltı teri kişilerin sosyal ve profesyonel yaşantılarını olumsuz yönde etkilemektedir."

Koltukaltı terlemesini ve kokusunu önlemek için bundan önceki seçeneklerin sınırlı ve geçici etkileri olduğunu belirten Özel Elit Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, Miramar Laboratuvarları tarafından geliştirilen ve 2011 yılında klinik testleri yapılarak Amerika gıda ve İlaç Dairesi(FDA) tarafından etkinliği onaylanan 'miraDry yöntemi' ile koltukaltı terlemesinden ve kokusundan sonsuza kadar kurtulabileceğinizi kaydetti.
Dr. Şerafettin Saraçoğlu diğer tedavi yöntemlerinin geçici olarak ter bezlerini devre dışı bıraktığını, etkinliğini arttırmak için sürekli olarak tedavi tekrarı gerektiğini ve cerrahi yöntemlerin ise büyük oranda risk teşkil ettiğini sözlerine ekledi.



Bu haber 1,119 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,523 µs