En Sıcak Konular

İşte size evde oynayabileceğiniz oyunlar !

22 Nisan 2015 17:03 tsi
İşte size evde oynayabileceğiniz oyunlar ! Çocuğunuzla evde oynayabileceğiniz 10 keyifli oyun

Çocuğunuzla eğlenceli ve kaliteli zaman geçirmek için uzaklara gitmenize gerek yok, haberimizde 10 oyun önerisiyle çocuklarınızla birlikte evinizde harika bir gün yaşayabilirsiniz.
 

Hareket etmek, yeni şeyler keşfetmek çocukların en büyük eğlencesi. Hava şartlarının el vermediği ya da eve olmak istediğiniz bir günde, çocuğunuzla güzel vakit geçirmek için bir yerlere gitmek ya da fazla para harcamak zorunda değilsiniz. Çocuklarınızla evinizdeki eşyaları ve malzemeleri kullanarak oldukça keyifli aktiviteler yapabilirsiniz. "Bugün çocuğumla birlikte ne yapsam?" diye düşünmeyin, yazımızı okumaya devam edin.


Evde kamp yapın



Bütün çocukların en sevdiği aktivitelerden biri kampçılık oynamak. Salona bir çadır kurun. Hazır oyun çadırlarından da alabilirsiniz ama en zevklisi sandalyelerin arasına çarşaf veya battaniye serilerek yapılanı genellikle. Çadırınıza minik bir ışık, atıştırmalıklar, oyuncaklar, rahat yastıklar ve kitaplar taşımayı da unutmayın.


Ev tiyatrosu hazırlayın



Yine yastıkları, çarşafları ve sandalyeleri kullanarak yapabileceğiniz harika bir aktivite. Evde bir sahne oluşturun, sahneyi ışıklandırın ve istediğiniz bir oyunu sahneye koyun. Seyircilere patlamış mısır ikram etmeyi de unutmayın!


Eğitim ve eğlenceyi birleştirin



Eski dergileri ve gazeteleri çıkarın, çocuklarınızdan hayvan, yemek, bebek veya araba resimlerini bulmasını isteyin. Daha sonra bunları keserek kolajlar yapmalarını sağlayabilirsiniz. Ellerine yalnızca güvenlikli makasları vermeyi unutmayın.


Geri dönüştürülmüş boyalarla resim yapın



İşte her yerde rastlayamayacağınız eğlenceli bir fikir daha: Kırılmış, parçalanmış eski pastel boyaları küçük cup-cake kabına koyun ve sıcak fırına atın. Boyalar eriyip birbirine karışınca, yeni gökkuşağı rengi boyanızla aile bireylerinin resimlerini çizin.


Biraz dağıtın


Madem dışarıya çıkıp kirlenemiyorlar o zaman evde kirlensinler. Banyoda renkli banyo köpükleri ve boyalarla oynayabilirler. Veya parmak boyalarıyla özgürce hayal dünyalarını kağıtlara dökebilirler.


Beraber yemek yapın


Anneanneye götürmek üzere harika bir kek yapmaya ne dersiniz? Ya da akşam yemeği için birlikte hazırlık yapmaya? Mutfakta çocuklar çok eğlenebilirler, yalnızca kesici aletleri kullanmalarına izin vermeyin.


Saklambaç oynayın


Çocukların en sevdiği oyunlardan biri olan saklambacı evde keyifle oynayabilirsiniz. Oyuna kendiniz yeni kurallar getirebilir veya kazanana ödül verebilirsiniz. Çocukları hemen bulun ki, dikkatleri dağılmasın.


Birlikte puzzle veya resim yapın


Çok fazla yerinizden kalkmak istemiyor musunuz? Birlikte yaşlarına uygun bir puzzle yapabilirsiniz. Resim yapmak da hem geliştirici hem de keyifli bir aktivite. Çocuklardan birden fazla resim yapmasını isteyip evde minik bir sergi de açabilirsiniz.


Müzik dinleyin, dans edin


Hem enerjilerini boşaltmak hem eğlenmek hem de bol kahkaha atmak için harika bir aktivite. Sevdikleri hareketli bir şarkıyı açın, birlikte zıplayın, dans edin.


Kartpostal yapın

Tek ihtiyacınız; renkli kartonlar, boyalar, yapıştırıcılar ve eğlenceli sticker'lar. Çocuklarınız kendi tasarladıkları kartpostalları yaparken çok eğlenecekler. Sonra onları akrabalarınıza da gönderebilirsiniz. 



Bu haber 1,287 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,908 µs