En Sıcak Konular

Ev yapımı sirke tarifi!

7 Nisan 2015 10:54 tsi
Ev yapımı sirke tarifi! Bu gün lezzeti, faydası ve bulunabilirliği açısından ELMA SİRKESİ tarifi vereceğim. aynı tarif diğer meyve sirkesi çeşitlerinde kullanılabilir.

Doğal köy elması 8 adet küp küp kesilir. Cam kavanoza (plastikleri kanserojendir) koyulur. Üzerine yine doğal olduğuna inandığınız baldan 1 çorba kaşığı ilave edilir. Bir çimdik tuz eklenir. Önceden kaynatıp soğuttuğumuz sudan, meyvelerin üzerini 2 parmak geçecek şekilde ekleriz. Kavanozun ağzını temiz bir tül ve paket lastiğiyle kapatıyoruz. Karanlık ve oda ısısında saklıyoruz. Mutfak dolapları kullanılabilir bunun için. Gün aşırı çalkalayarak küflenmesini önlüyor ve sirkenin karışmasını sağlıyoruz. Yaklaşık 10 gün sonra meyveler dibe çökmeye başlar. (2. görselde görüldüğü gibi. ) Meyveler çökünce çalkalamayı bırakıyoruz. Suyun yüzeyinde deniz anası görünümünde sirke anası dediğimiz maya oluşmaya başlar. ( 2. görseldeki suyun yüzeyine dikkat edin) Ardından sirke kurtçukları meydana gelir. Fermentasyon için bu kurtçuklar çok gereklidir. Bir süre sonra bu kurtçuklar sineğe döner. Kavanozun ağzını açıp sinekleri kovabilirsiniz artık. Bundan sonra sirkeniz ne kadar süre beklerse o kadar kalitesi artar. Ben 40 gün sonra temiz bir tülbentten süzerek kullanmaya başladım. 8 aylık beklemiş bir sirke çok kalitelidir. Ayrıca içerisindeki alkolÜn sirkeleşmesi için sürenin uzun tutulması bu nedenle iyidir. Üzerinde bulunan sirke anası daha sonra yapacağınız sirkelerde maya olarak kullanılabilir. Sakın atmayın. 3. görselde de sırayla hurma, armut elma ve daha eski elma sirkesinin olmuş halini görebilirsiniz. Afiyet olsun. 

EV YAPIMI SİRKEYİ SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN!

Biz her sabah 2 Adet yani 100 mcg Mena Q7 formunda K2 Vitamini alıyoruz. K2 Vitaminini almamızın nedeni D Vitamini seviyemizin yüksek olmasından kaynaklanıyor. Bir insanın D Vitamini yüksek olunca vücudunda kalsiyum emilimi artıyor. Kalsiyumun fazlasının damarlarda birkmemesi ve kemiklere yönlendirilmesi için biz K2 vitamini alıyoruz. D Vitaminimiz 80-100 ng/ml nin üzerine çıktıktan sonra Canan Hocanın önerisiyle K2 Vitaminine başladık.

Okuduğumuz yayınlardan K2 Vitaminiyle ilgili pek çok şey öğrendik ve Sağlıklı Yaşıyoruz 'da öğrendiklerimizi hep paylaştık. Google'da K2 Vitamini diye aratacak olursanız ilk sayfada bizim Yarımada'nın Sesi gazetesinde bu konuyla ilgili yazdığımız yazıyı göreceksiniz.

D Vitamininiz yüksekse ve K2 Vitamini almıyorsanız sofranızdan ev yapımı turşuyu eksik etmeyin! Ne kadar miktar turşu yenince kaç mcg K2 Vitamini alındığı konusunu biz bilmiyoruz. Türkiye'de de bugüne kadar bu konuda yapılmış bir çalışmaya hiç rastlamadık.

Turşunun K2 nin yanı sıra bağırsak florasına da iyi geldiğini biliyoruz. Bağırsaklarla beynimiz de parelel çalıştığına göre demek ki beyin sağlığı için de çok yararlı. Yeter ki evde yapılan sirke kullanılmış olsun yediğiniz turşuda.

ÖZGEN ÖZEN



Bu haber 4,985 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,197 µs