En Sıcak Konular

İyileştiren 10 detoks yiyeceği

17 Mart 2015 11:49 tsi
İyileştiren 10 detoks yiyeceği Bedeni hızla iyileştiren en iyi 10 detoks yiyeceği

Detoks bedenin iyileşme süreçlerini güçlendirmenin en hızlı yollarından biri. Dr. Sinan Akkurt, detoksun vücuttaki atıkların giderilmesini artırdığını söyleyerek yılda dört defa 3 günlük detoksifikasyon orucuna girilmesini önerdi


Yediğimiz besinlerden ya da aldığımız nefesle gelen zararlı atıkları bedenimizden sadece detoksla atabiliyoruz.


Aşırı toksine karşı silimarin


Dr. Sinan Akkurt, detoksifikasyon reaksiyonlarını desteklemenin en iyi yolunun bol su ve günlük taze meyve suyu içmekten geçtiğini, 3 günlük meyve sebze detoksunda gün boyunca 3 ya da 4 defa 250-300 ml taze meyve suyu içilebileceğini, günde 3 defa 1000 mg C vitamini kullanabileceğini söyledi. Gece dinlenmeye çekilmeden önce ise toz halinde karnıyarık otu, reçine veya yulaf kepeği gibi lif desteklerinden 1 ya da 2 tatlı kaşığı alınmasını, aşırı toksin yükü varsa günde 3 defa 70-210 mg silimarin alınmasını önerdi.

Kahveden kaçının


Akkurt, detokstan en iyi sonucun alınması için programa başlanmadan önceki son akşamda taze meyve ve sebzeden oluşan bir akşam yemeği hazırlanmasını, sonraki 3-5 gün boyunca sadece taze meyve ve sebze sularının tüketilmesini, bitki çaylarının tatlandırılmadan içilmesini, kahve, şişelenmiş konserve veya dondurulmuş meyve suyundan kesinlikle kaçınılmasını, detoks sonlandırılacağı zaman da katı besinlere porsiyonları kısıtlayarak geçilmesini vurguladı.

Doğal reçeteler

Sinan Akkurt, detoks etkisi yaratan bazı doğal reçete önerilerini paylaştı.

İdrar söktürücü

Akkurt’un verdiği doğal idrar söktürücü reçetesinde 10’ar gram ardıç üzüm, at kuyruğu yaz sürgünü, maydanoz tohum,kuşburnu ve kayışkıran kökün 1 çay kaşığı karışımına 150 ml su eklenerek, 15 dakika demleniyor, 2-3 çay fincanı içiliyor.  

Safra döktürücü

10’ar gram bahçe nanesi yaprağı ve koyun otu bitkisi, 20 gram köpek otu bitkisi, 30’ar gram ravent ve kayışkıran kökten elde edilecek karışımın 1 yemek kaşığı karışımı 150 ml suda 10 dakika kaynatılıp süzülür. Sabah, akşam 1 çay fincanı içilir.

Karaciğer temizleyici

Karaciğeri toksinlerden temizlemek ve dinlendirmek için ara sıra, her gün çiğ veya haşlanmış 100 gram kırmızı pancar yiyerek 3-4 haftalık kırmızı pancar kürü yapılmalıdır. Karaciğer temizleyici, safra artırıcı olarak 50 gr küt yapraklı labada kök, küt parçalara bölünen 4 gram kuru kök 200 ml suda 5 dakika kaynatılır, 8-10 dakika demlenip, süzülür, günde 3 fincan içilebilir. Karaciğer güçlendirici, temizleyici olarak da 50 gram yuvarlak yapraklı taşkıran kuru bitkinin, 4 gramı 200 ml suda 5 dakika kaynatılıp süzülür ve günde 1-2 fincan içilebilir.

En iyi 10 detoks yiyeceği


1.Keten tohumu: Sindirim sisteminde mide ve bağırsak iç duvarlarını temizler, kabızlığa iyi gelir. Tokluk hissi verir, yeme dürtüsünü baskılar, bağırsakların ve sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlar. Böylece zayıflatıcı etkisi de vardır. Ayrıca, deri ve organların dış yüzeylerini örten dokuların yenilenmesine yardımcı olduğu bilinmektedir.

2.Sinameki otu: Sindirim sisteminde bağırsakları yumuşatıcı özelliğe sahiptir. Az miktarda alınması yeterlidir. Kurumuş yaprakları dövülüp toz haline getirildikten sonra acılığını gidermek için tatlı bir madde ağızdan alınır veya kaynatılarak suyu içilir.

3.Soya: Soya sütünü her gün içme alışkanlığı edinirseniz, detoks etkisini yaşayarak, vücudunuzu arındırabilirsiniz.  

4.Tahin: Karaciğerde bulunan hücreleri kimyasallardan korur.

5.Yoğurt: Sindirime ve bağırsakların doğal florasını güçlendirmeye yardımcı bakteriler içerir, bağışıklığı artırır.

6.Ananas: Bağırsaktaki “zararlı” bakterileri yok eden, sindirim için “yararlı” bakterilerin gelişimini artıran ve doku yenilenmesini destekleyen asitlerin üremesine yardımcı olan bromelin emzimi içerir.

7.Enginar: Toksinleri vücuttan atılacakları yer olan kalınbağırsağa taşıyarak, safra üretimini artırır.

8.Dereotu: Dereotundaki glutatyon aktivitesi serbest radikalleri bağlayarak onları devreden çıkarır, bu özelliği sayesinde karaciğerde bulunan antioksidanlara yardımcı olur.

9.Rezene: Yüksek lifi ve düşük kalori içeriğiyle ideal bir detoks gıdasıdır. Ayrıca antioksidan ve antimikrobiyal özelliğe sahip, C vitamini açısından zengindir.

10. Karahindiba: Kökü idrar üretimini artırarak diüretikler gibi davranır. 



Bu haber 1,096 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,615 µs