En Sıcak Konular

Badem yemek bel bölgesini inceltiyor!

13 Ocak 2015 11:32 tsi
Badem yemek bel bölgesini inceltiyor! Amerikan Kalp Vakfı Dergisinde yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, badem atıştırmak bel bölgesini inceltiyor!

Amerikan Kalp Vakfı dergisinde ara öğünlerde badem tüketmek ve zayıflama üzerine yapılan  araştırmada, tamamı yüksel LDL, yani kötü kolesterol seviyeleri yüksek kişilerden oluşan katılımcılar iki gruba ayrıldı. İki gruba ayrılan katılımcılar tam 12 hafta boyunca sağlıklı bir şekilde beslendi. İlk 6 hafta boyunca  bir grup ara öğünde atıştırmalık olarak 40 gram badem tüketirken diğer grup ara öğün olarak karbonhidrat açısından zengin muffin keklerden yedi.

Araştırma boyunca ara öğün dışında kalan ana öğünlerde tüm katılımcılar aynı yiyeceklerle beslendi. 6 Hafta sonunda gruplar yedikleri ara öğünleri değiştirdi fakat diğer öğünlerde aynı şekilde beslenmeye devam etti.

Araştırmacılar her 2 grubun da ara öğünde badem tükettiğinde kötü LDL, ve toplam  kolesterol seviyelerinin azaldığını saptadı.  Buna ek olarak badem tüketiminin iyi kolesterol seviyesini arttırdığı fakat yenilen keklerin iyi kolesterol seviyelerini düşürdüğü gözlemlendi.

Araştırmaya katılanların ara öğünlerde badem ya da kek tüketmesi genel kiloda değişiklik yaratmazken  bel ve göğüs bölgesinde incelme görülüyor.

Bir adet muffin kek(273) ve 40 gram badem (253) neredeyse aynı kaloriye sahip ve tüketilen diğer tüm gıdalar aynı kalori değerinde. Bu araştırma bizlere alınan kalorinin niteliğinin zayıflama ve incelme konusunda önemli olduğunu gösteriyor.

Bu çalışmayla birlikte protein, lif ve E vitamini bakımından zengin içeriğe sahip bademlerin incelmeye faydası kanıtlanmış oldu.
 

Bu haber 1,098 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,181 µs