En Sıcak Konular

Saçlara pratik kış bakımı önerileri

8 Ocak 2015 10:58 tsi
Saçlara pratik kış bakımı önerileri Kı­şın ha­va ku­ru ol­du­ğu için saç­la­ra 2 kat özen gös­ter­mek ge­re­ki­yor. Faz­la yı­ka­mak sa­çı ku­ru­tu­yor, kı­rı­yor, yıp­ra­tı­yor.

Der­ma­to­lo­ji Uz­ma­nı Dr. Ata Ne­jat Er­tek, “Saç dip­le­ri ve saç üze­rin­de yer alan asit ve ko­ru­yu­cu li­pit ta­ba­ka­yı erit­ti­ği için sa­çı­nı­zı çok sı­cak suyla yı­ka­ma­yın. Ilık su­yu ter­cih edin'' uya­rı­sın­da bu­lun­du.

Saç ku­rut­ma ma­ki­ne­si­nin yük­sek ısı­da ça­lış­tır­ma­mak ge­rek­ti­ği­ni de vur­gu­la­yan Dr. Er­tek, “Yük­sek sı­cak­lık, fön çek­mek ve aşı­rı sı­cak ma­şa­lar­la sa­çı şe­kil­len­dir­mek za­rar­lı.

SORUN VARSA İLAÇLI ŞAMPUAN KULLANIN

Sa­çı­nı­zı çok ger­gin bağ­la­yan ağır to­ka ve taç­lar kul­lan­ma­yın. Bu şe­kil­de kul­lan­dı­ğı­nız to­ka ve taç­lar saç­la­rı­nı­zın kök­le­rin­den çe­kil­me­si­ne ve kop­ma­sı­na ne­den olur'' di­ye ko­nuş­tu.

Dr. Er­tek, saç­ta se­def, eg­za­ma gi­bi özel bir has­ta­lı­ğı ya da dö­kül­me prob­lem­le­ri ya­şa­yan­la­rın der­ma­to­lo­ğun öne­re­ce­ği kü­kürt ve kat­ran içeren; man­tar ve bak­te­ri­le­re kar­şı ko­ru­yu­cu özel­li­ği olan ilaç­lı şam­pu­an­la­rı kul­lan­ma­sı­nı öner­di.

SAÇ DOSTU VİTAMİNLER

Dr. Er­tek saç dö­kül­me so­ru­nu ya­şa­yan­la­ra da şu öne­ri­ler­de bu­lun­du: ''Der­ma­to­lo­ğu­nu­zun öner­di­ği bio­tin, çin­ko, se­len­yum, me­ti­onin, E, B, D vi­ta­min­le­ri­ni içe­ren des­tek­le­ri kul­la­nın. A vi­ta­mi­ni ek­sik­li­ği, saç­la­rı kı­rıl­gan­la­şır, ke­pek olu­şu­mu­nu ar­tı­rır. B1 ve­ya B6 vi­ta­min­le­ri ek­sik­li­ği, saç dö­kül­me­si­ne se­be­bi­yet ve­rir. C vi­ta­mi­ni saç kök­le­ri­ni uya­rır ve saç uza­ma­sı­nı ve saç tel­le­rin­de­ki pig­ment üre­ti­mi­ni dü­ze­ne so­kar. B12, saç kök­le­ri­ni bes­ler.''

Serda KIVILCIM- BUGÜN GAZETESİ

Bu haber 2,142 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,290 µs