En Sıcak Konular

Hangi suyu içmeli?

29 Aralık 2014 10:17 tsi
Hangi suyu içmeli? İçeceğimiz suyu seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini çoğumuz bilmiyoruz. İyi ve kötü su hakkında bilmemiz gerekenleri Kemal Özer, "Hangi Suyu İçmeli?" adlı son kitabında yazdı.

"İçeceğimiz suyu nasıl seçmeliyiz?" sorusunu sormak ve cevabını bulmak gerçekten çok önemli. Çünkü kimyasallarla zehirlenmiş sular insan sağlığı için büyük tehlike oluşturuyor. İçeceğimiz suyun sadece temiz olmasına değil; pH değeri, yoğunluğu, sertliği ve mineral zenginliği gibi özelliklerine de dikkat etmek gerekiyor. Bu noktada hangi suyun iyi olduğunu bulmak bir hayli zorlaşıyor. İşte Kemal Özer'in "Hangi Suyu İçmeli?" adlı kitabı, insanların suyla ilgili en temel sorularına cevap vermek için kaleme alınmış.

"Hangi su iyi, temiz ve sağlıklı? Hangi suyu içmeli, hangilerinden uzak durmalı? Çocuklarımıza hangi suyu içirmeli? Suları kirleten unsurlar neler ve nasıl korunuruz?" gibi onlarca soru aklımıza takılıyor her gün. Çünkü günümüzde sular gözle görülemeyen tehlikeli maddelerle kirletiliyor. Evsel ve endüstriyel atıkların yanı sıra özellikle 'pestisit' adlı ölümcül kimyasalların tarımda yoğun ve yaygın olarak kullanılması, meyve-sebzeleri zehirlemekle kalmayıp, toprak ve su kaynaklarını da kirletiyor. Hem şehir şebeke suları, hem de ambalajlı ticari sular tehlikeli maddelerle dezenfeksiyon işlemlerinden geçebiliyor. Ambalajlarındaki BPA ve fitalat nedeniyle de başta insan olmak üzere tüm canlıların sağlığı etkileniyor.

Su sadece okulda öğrendiğimiz H2O formülünden ibaret değil. Su, organik ve inorganik maddelerde içeren bir hayat kaynağı. Bu nedenle suların biyolojik, kimyasal ve radyolojik kirlilik taşımaması, mineraller açısından zengin olması gerekiyor. "Hangi Suyu İçmeli?" kitabı, musluk suyundan ambalajlı sulara, zemzemden maden sularına kadar tüm su çeşitlerini farklı boyutlarıyla ele alıyor ve en sağlıklı suyu tarif ediyor. Zemzemi dünyanın en ideal suyu kılan nedenleri ve iyileştirici gücünü anlatıyor. İbn-i Sina’dan Muhammed Şirvani’ye İslam’ın, Osmanlı’nın ve gerçek hekimlerin suya dair görüşlerini aktarıyor. En sık sorulan, "Musluk suyu mu, ambalajlı su mu içmeli?" sorusunun cevabını veriyor. Arıtma cihazlarının avantajlarını, risklerini ve ambalajlı sularda nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlatıyor.

Daha önceki kitaplarında GDO’lu ürünlerden katkı maddelerine, Sünnet-i Seniyye’ye uygun beslenmeden, tayyib olan gıdalara kadar pek çok konuda bilgi veren Kemal Özer, "Hangi Suyu İçmeli?" kitabıyla da insan sağlığı açısından hayati bir mesele olan suya dair bilinmezleri aydınlatıyor. 


Bu haber 1,144 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,918 µs