En Sıcak Konular

Strese iyi gelen besinler

8 Ekim 2014 10:55 tsi
Strese iyi gelen besinler Gün içinde çevrenizdekilere toleransınızın azaldığını hissediyorsanız, daha çok ve anlamsız yere sinirlendiğinizi fark ediyorsanız, aynı zamanda depresifseniz, besinlerin sinirinize ilaç olabileceğini unutmayın.

“Si­ni­ri­ni­zi ya­tış­tı­ra­cak be­sin­le­re yer açı­n” di­yen Di­ye­tis­yen ve Ya­şam Ko­çu Gi­zem Şe­be­r’­den stres­sa­var be­sin­ler…
 
Ku­ru bak­la­gil­ler
 
Özel­lik­le öğ­len ye­me­ği ile ak­şam ye­me­ği ara­sın­da­ki za­man di­li­mi uzun ol­du­ğun­dan ötü­rü öğ­le­den son­ra kan şe­ke­ri­niz­de ya­şa­na­cak dü­şük­lük, ken­di­ni­zi da­ha ger­gin ve si­nir­li his­set­me­ni­ze yol aça­bi­lir. Ku­ru fa­sul­ye, no­hut, bar­bun­ya gi­bi sin­di­ri­mi zor olan kar­bon­hid­rat­la­rı içe­ren ku­ru­ bak­la­gil­ler, kan şe­ke­ri­ni­zin da­ha uzun sü­re den­ge­de kal­ma­sı­nı sağ­la­ya­rak ger­gin­li­ği­ni­zin tır­man­ma­sı­nı en­gel­le­me­ye yar­dım­cı olur. Ay­rı­ca B vi­ta­min­le­rin­den zen­gin olan bu yi­ye­cek­ler si­nir sis­te­mi­nin sağ­lı­ğı açı­sın­dan da önem­li­dir.

Ar­pa
 
Bes­len­me dü­ze­ni­miz­de alış­kın ol­ma­dı­ğı­mız bu ta­hıl, ay­nı ku­ru­bak­la­gil­ler gi­bi B vi­ta­mi­nin­den zen­gin ya­vaş sin­di­ri­len ve kan şe­ke­ri­ni di­ğer kar­bon­hid­rat kay­nak­la­rı­na gö­re da­ha uzun sü­re den­ge­le­ye­bi­len bir be­sin­dir. Özel­lik­le öğ­le ve ikin­di öğün­le­rin­de ter­cih edil­me­si öne­ri­lir. Çor­ba­la­ra ila­ve edi­le­bi­le­ce­ği gi­bi haş­la­ma­sı, la­pa­sı da ya­pı­lıp gar­ni­tür ola­rak kul­la­nı­la­bi­lir.

Acı bi­ber
 
İçer­di­ği kap­sa­isin pi­ge­men­ti, sa­de­ce sı­cak his­set­tir­mek­le ve me­ta­bo­liz­ma hız­lan­dır­mak­la kal­mı­yor, vü­cut­ta mut­lu­luk ya­ra­tan en­dor­fi­nin sal­gı­lan­ma­sı­nı hız­lan­dı­rı­yor. Vü­cut ısı­nı­zı ar­tı­ra­cak kadar acı ol­ma­sın­da fay­da var. Çor­ba­la­rı­nı­za, ye­mek­le­ri­ni­ze ek­le­ye­bi­lir ve­ya ba­ha­rat ola­rak kul­la­na­bi­lir­si­niz.
 
Ku­ru­ ye­miş­ler
 
Birçok çeşidi vücutta mutluluk hormonu olarak adlandırılan seratoninin salgılanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda E vitamini ve magnezyum zengindir.
 
Ki­vi
 
Ken­di­ni­zi ger­gin his­set­me­ni­zin se­be­bi vü­cu­du­nu­zun ser­best ra­di­kal­ler­le sa­va­şı­yor ol­ma­sı ola­bi­lir. Ki­vi, dü­şük şe­ker içe­ri­ği, dü­şük ka­lo­ri­si ve yük­sek C vi­ta­mi­niyle vü­cu­du tok­sin­ler­den arın­dırma­ya ve gev­şe­ye yar­dım­cıdır.

Bit­ter çi­ko­la­ta


Ka­ka­onun mut­lu edi­ci et­ki­si ol­du­ğu aşi­kâr. Öğ­le­den son­ra atış­tır­ma­sı ola­rak 20-30 gram bit­ter çi­ko­la­ta tü­ke­te­bi­lir­si­niz. Hem se­ra­to­nin sal­gı­la­ya­rak da­ha mut­lu his­se­de­cek­si­niz hem de kalp sağ­lı­ğı­nı­za des­tek ve­re­cek­si­niz.

SERDA KIVILCIM - BUGÜN GAZETESİ


Bu haber 1,296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,526 µs