En Sıcak Konular

Karaciğer detoksu

8 Ekim 2014 10:54 tsi
Karaciğer detoksu Beden sağlığı ve dengesi için hayat sigortası niteliğinde olan karaciğeri yıkayarak toksinlerden arındırmak mümkün.

Sağ­lık­lı bir ka­ra­ci­ğer ile kalp gü­cü­nün art­tı­ğı­nı, sin­di­rim sis­te­mi­nin gü­zel ça­lış­tı­ğı­nı ve kas­la­rın güç­len­di­ği­ni be­lir­ten Prof. Dr. Ha­san Öz­kan, vi­rüs­ler ile bak­te­ri­le­rin vü­cut­tan atıl­dı­ğı­nı ifa­de et­ti. Öz­kan, vü­cu­du ilaç­la­rın teh­li­ke­li ar­tık­la­rın­dan te­miz­le­yen ka­ra­ci­ğe­rin ener­ji üre­ti­mi­ni de yap­tı­ğı­nı an­lat­tı.
 
De­nen­miş for­mül
 

Ka­ra­ci­ğe­ri, ha­ya­tın si­gor­ta­sı ola­rak be­tim­le­yen Öz­kan, ka­ra­ci­ğe­rin ko­run­ma­sın­da "yı­ka­ma" di­ye isim­len­di­ri­len de­toks uy­gu­la­ma­sı­nın çok fay­da­lı ol­du­ğu­nu di­le ge­tir­di: "Ka­ra­ci­ğe­rin yı­kan­ma­sı bu or­gan için bir ba­kı­ma de­toks uy­gu­la­ma­sı­dır" di­yen Öz­kan, "Bu, uz­man­lar­ca de­nen­miş, has­ta­lar­da so­nuç­la­rı ka­nıt­lan­mış ve et­kin­li­ği be­lir­len­miş ve ta­ra­fı­mız­dan da araş­tı­rı­lıp uy­gu­lan­mış bir yön­tem­dir" de­di.

İş­te ta­ri­fi

Prof. Öz­kan, ka­ra­ci­ğe­ri yı­ka­ma for­mü­lü­nü an­lat­tı:"200 mi­li­lit­re te­miz su­yun içi­ne, bir baş sa­rım­sak so­yu­la­rak, iri par­ça ta­ze zen­ce­fil ezil­me­den ko­nu­la­cak. İçi­ne, 4 ye­mek ka­şı­ğı sız­ma zey­tin­ya­ğı, 100 mi­li­lit­re ta­ze sı­kıl­mış el­ma su­yu ka­rış­tı­rı­lıp en az 12 sa­at bek­le­ti­le­cek. Ar­dın­dan, bu ka­rı­şım­dan 1 çay bar­da­ğı aç ka­rı­na içi­le­cek. Ya­rım sa­at son­ra 100 mi­lig­ram ka­ra­hin­di­ba­dan çay ha­zır­la­na­rak 1 çay bar­da­ğı içi­le­cek. Ya­rım sa­at son­ra çey­rek çay ka­şı­ğı toz Ar­na­vut bi­be­ri 1 çay bar­da­ğı suy­la ka­rış­tı­rı­la­rak içi­le­cek. 4 gün sü­rey­le uy­gu­la­na­cak. Be­şin­ci gün bü­yük bar­dak su­ya 3 ye­mek ka­şı­ğı saf süz­me bal, çey­rek çay ka­şı­ğı ka­ra­bi­ber ve bir li­mon su­yu ek­le­ne­cek. Bun­lar, ta­ze ha­zır­la­na­rak bek­le­til­me­den içi­le­cek."
 
Bir numaralı sebep

Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı, kalp ve da­mar has­ta­lık­la­rı­nın kü­re­sel ola­rak tüm dün­ya­da bir nu­ma­ra­lı ölüm se­be­bi­ni oluş­tur­du­ğu­nu bil­dir­di.
 
Dün­ya­da her 3 ki­şi­den 2'si­nin bu­la­şı­cı ol­ma­yan has­ta­lık­lar ne­de­niy­le ha­ya­tı­nı kay­bet­ti­ği­ne işa­ret edi­le­rek "Bu­la­şı­cı ol­ma­yan has­ta­lık­lar içe­ri­sin­de ise her 3 ki­şi­den bi­ri (17,3 mil­yon ki­şi) kalp ve da­mar has­ta­lık­ları ne­de­niy­le ha­ya­tı­nı kay­bet­miş­tir. Bu ölüm­le­rin 7,3 mil­yo­nu kalp kri­zi­ne bağ­lı­dır. Kalp ve da­mar has­ta­lık­la­rı­na bağ­lı ölüm­le­rin ar­ta­rak, 2030 yı­lın­da 23,3 mil­yo­na ula­şa­ca­ğı tah­min edil­mek­te­dir" açık­la­ma­sı ya­pıl­dı.

Has­ta­lı­ğa ya­ka­lan­ma ris­ki­ni ar­tı­ran yan­lış dav­ra­nış ve alış­kan­lık­la­rın ko­ro­ner kalp has­ta­lı­ğı­nın yüz­de 80'in­den so­rum­lu ol­du­ğu­na dik­kat çe­ken açık­la­ma­da, kalp da­mar has­ta­lık­la­rın ço­ğu­nun bu yan­lış dav­ra­nış ve alış­kan­lık­lar­la mü­ca­de­le edi­le­rek en­gel­le­ne­bi­le­ce­ği vur­gu­lan­dı. Kalp has­ta­lık­la­rı ris­ki­ni ar­tı­ran yan­lış dav­ra­nış ve alış­kan­lık­lar ise sağ­lık­sız bes­len­me, ye­ter­siz fi­zik­sel ak­ti­vi­te, tü­tün ola­rak sı­ra­lan­dı.

SERDA KIVILCIM - BUGÜn GAZETESİ
 

Bu haber 1,979 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,707 µs