En Sıcak Konular

Çocuklarınızdan 'aferin' sözünü esirgemeyin

22 Eylül 2014 10:50 tsi
Çocuklarınızdan 'aferin' sözünü esirgemeyin Spi­ri­ti­üel Ge­li­şim Da­nış­ma­nı Gül­nur Ünal, ço­cuk­la­rın çok has­sas ol­duk­la­rı­nı be­lir­te­rek “Her za­man olum­lu tel­kin­ler­de bu­lu­nun. Ço­cu­ğu­nu­zun po­zi­tif yön­le­ri­ne odak­la­nın. Po­zi­tif ço­ğal­dık­ça ne­ga­tif ek­si­ye gi­der”

İl­ko­ku­la ye­ni baş­la­yan ço­cuk­la­rın ebe­veyn­le­ri­nin da­ha an­la­yış­lı ol­ma­la­rı ge­rek­ti­ği­nin al­tı­nı çi­zen Gül­nur Ünal, “Ço­cuk ilk gün­den ay­rıl­mak is­te­me­di­ği için eli­niz­den gel­di­ğin­ce ilk gün­ler­de ya­nın­da olun. Sev­gi do­lu olun. Kız­gın­lı­ğı­nı­zı uzat­ma­yın” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.  “Sa­bah ço­cu­ğu­nu­zu oku­la yol­lar­ken ku­cak­la­yın, öpün ve ba­şa­rı­lar di­le­yin” öne­ri­sin­de bu­lu­nan Ünal şöy­le de­vam et­ti: “Teh­dit, azar ve kır­gın­lık ço­cu­ğu­nu­zun siz­den uzak­laş­ma­sı­na ne­den olur. Sa­bah kalk­mak­ta zor­la­nır­sa kız­mak ye­ri­ne se­ve­rek uyan­dı­rın. Bi­lin­çal­tı saf ol­du­ğu için, olum­lu söz­ler bi­lin­çal­tı­na yer­le­şe­cek­tir. ‘Şı­ma­rı­r’ kor­ku­suy­la iyi söz­ler­den ve öv­gü­den ka­çın­ma­yın. Ço­cu­ğu­nu­za afe­rin de­mek­te cö­mert olun.”

“Ço­cu­ğu­nu­za ne söy­le­di­ği­niz­den çok ço­cu­ğu­nu­za na­sıl söy­le­di­ği­niz önem­li­dir” di­yen Gül­nur Ünal, “Ço­cuk­la­rı­nız­la sev­gi do­lu ke­li­me­ler­le ko­nu­şun. Her ko­nu­da fik­ri­ni so­run. On­la­rın duy­gu ve dü­şün­ce­le­ri­ni ifa­de et­me­si­ne izin ve­rin ve hep­si­ne say­gı du­yun” şek­lin­de ko­nuş­tu.



Bu haber 1,180 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,772 µs