En Sıcak Konular

Kayısı radyoterapinin yan etkilerini önlüyor

20 Haziran 2014 11:35 tsi
Kayısı radyoterapinin yan etkilerini önlüyor Prof. Dr. Ay­sun Bay Ka­ra­bu­lut ta­ra­fın­dan de­ney hay­van­la­rı üze­rin­de ya­pı­lan araş­tır­ma­da, ka­yı­sı­nın, rad­yo­te­ra­pi­nin yan et­ki­le­ri­ni ön­le­di­ği be­lir­len­di

İnö­nü Üni­ver­si­te­si Öğ­re­tim Üye­si Prof. Dr. Ay­sun Bay Ka­ra­bu­lut   rad­yo­te­ra­pi alan has­ta­lar­da, bu te­da­vi­nin bir­ta­kım olum­suz et­ki­le­ri gö­rül­dü­ğü­nü söy­le­di.

Bu yan et­ki­le­ri ön­le­mek ama­cıy­la de­ney hay­van­la­rı üze­rin­de ça­lış­ma yap­tık­la­rı­nı kay­de­den Ka­ra­bu­lut, araş­tır­ma ça­lış­ma­sıy­la il­gi­li şu bil­gi­le­ri ver­di:

"3 gru­bu­mu­zu da   kon­trol amaç­lı yap­tık. Di­rekt sa­de­ce ka­yı­sı ye­dir­di­ği­miz grup ol­du, kan­se­ro­jen mad­de ver­di­ği­miz grup ol­du, rad­yo­te­ra­pi­nin tek ba­şı­na ve­ril­di­ği grup var­dı. Ka­yı­sı ye­dir­di­ği­miz grup­ta, de­ney­sel kan test­le­ri so­nu­cun­da ve do­ku dü­ze­yin­de yap­tı­ğı­mız ge­ne­tik test­ler­de çok olum­lu et­ki­le­ri ol­du­ğu­nu gör­dük.

Ka­ra­ci­ğer kan­se­ri­ne kar­şı ka­yı­sı­nın gı­da tak­vi­ye­si ola­rak ve­ril­di­ğin­de olum­lu et­ki­le­ri­ni göz­lem­le­dik. Di­ğer ta­raf­tan da rad­yo­te­ra­pi uy­gu­la­ma­la­rın­dan son­ra, çok cid­di an­lam­da da or­ga­nik ka­yı­sı­yı de­ne­dik, çok olum­lu so­nuç al­dık."

HÜCRE YENİLİYOR

 "Kan test­le­riy­le il­gi­li yap­tı­ğı­mız ça­lış­ma­da, ka­yı­sı­nın, hüc­re­le­rin öl­me­si­ni ve ha­sar­lan­ma­sı­nı, kan­se­ro­jen mad­de­le­rin tok­si­ko­lo­jik et­ki­si­ni en­gell­le­di­ği­ni sap­ta­dık" di­yen Prof. Dr. Ka­ra­bu­lut yap­tık­la­rı test­ler so­nu­cun­da ka­yı­sı­nın hüc­re ye­ni­le­yi­ci et­ki­si ol­du­ğu­nu göz­lem­le­dik­le­ri­ni söy­le­di.  


Bu haber 1,231 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,846 µs