En Sıcak Konular

Sağlık dostu ve kansersavar gıdalar

10 Haziran 2014 10:26 tsi
Sağlık dostu ve kansersavar gıdalar Gı­da­la­ra ren­gi­ni ve­ren mad­de­ler sağ­lık dos­tu.

Mev­sim iti­ba­riy­le çi­lek ve ki­ra­zın ba­şı­nı çek­ti­ği bu gı­da­lar yo­ğun an­ti­ok­si­dan­lar, ant­hoc­ya­nin ve fla­vi­no­id içe­ri­ği ne­de­niy­le baş­ta kan­ser ol­mak üze­re ba­kın ne­le­re iyi ge­li­yor:

İs­tan­bul Flo­ren­ce Nigh­tin­ga­le Has­ta­ne­si Sağ­lık­lı Ya­şam Mer­ke­zi Di­rek­tö­rü Dr. Öz­gür Şa­mil­gil yaz mey­ve­le­ri­nin içe­rik­le­ri­ni ve fay­da­la­rı­nı şöy­le özet­le­di...

Ya­ban me­rsi­­ni (ma­vi ye­miş)

Bey­nin bi­liş­sel fonk­si­yon­la­rı ve yaş­lı­lar­da ha­fı­za­yı dü­zel­ti­ci et­ki­si ol­du­ğu dü­şü­nü­lü­yor. Kan ba­sın­cı, kalp hı­zı ve şe­ker kont­ro­lü­ne yar­dım­cı olu­yor.

Ahu­du­du (fram­bu­az)

Ant­hoc­ya­nin içe­riğiy­le ko­les­te­rol yük­sek­li­ği olan de­ney hay­van­la­rın­da da­mar sert­li­ği­ni en­gel­le­yi­ci özel­li­ği ol­du­ğu sap­tan­mış.

Ki­raz, viş­ne ve çi­lek

Ağ­rı ke­si­ci, da­mar sert­li­ği­ne kar­şı ko­ru­yu­cu, il­ti­hap gi­de­ri­ci, ro­ma­tiz­mal has­ta­lık­lar ve gut (ek­lem il­ti­ha­bı) has­ta­lı­ğı­nın te­da­vi­si­ne yar­dım­cı, uy­ku­yu dü­zen­le­yi­ci et­ki­le­ri var.Araş­tır­ma­lar yük­sek yağ­lı bes­len­me­ye rağ­men ki­lo alı­mı­na en­gel ol­du­ğu­nu gös­te­ri­yor.

Kı­zıl­cık

Da­mar sert­li­ği­ni en­gel­le­yi­ci özel­li­ğiy­le, kalp-da­mar has­ta­lık­la­rı ve in­me­ye kar­şı ko­ru­yu­cu et­ki­si var. Kö­tü ko­les­te­ro­lün düş­me­si­ne iyi ko­les­te­ro­lün art­ma­sı­na yar­dım­cı olu­yor, id­ra­rı asit ha­le ge­ti­re­rek id­rar il­ti­ha­bı­nı ve ba­zı cins böb­rek taş­la­rı­nın ge­li­şi­mi­ni en­gel­li­yor.

Kır­mı­zı la­ha­na, ma­rul ve pat­lı­can (ka­bu­ğu) an­ti­ok­si­dan­lar ya­nın­da yo­ğun sül­für içe­ri­ği ne­de­niy­le me­me kan­se­ri­ne kar­şı ko­ru­yu­cu et­ki gös­te­ri­yor.

Şal­gam (mor/si­yah ha­vuç)

Araş­tır­ma­la­ra gö­re;  kan ya­pı­cı, güç­len­di­ri­ci, hem is­hal ke­si­ci hem ka­bız­lık gi­de­ri­ci, ka­ra­ci­ğe­ri ko­ru­yu­cu, da­mar sert­li­ği­ni ve kan­se­ri en­gel­le­yi­ci.

Bö­ğürt­len


Bir­çok gı­da­dan an­ti­ok­si­dan açı­sın­dan çok da­ha zen­gin olan bu si­yah mey­ve, şe­ke­ri yük­selt­mi­yor, bey­ni yaş­lan­ma­ya kar­şı ko­ru­yor ve ke­mik eri­me­si­ni en­gel­li­yor. Çok da­ha önem­li­si sin­di­rim sis­te­mi kan­ser­le­ri­ne kar­şı ko­ru­yu­cu özel­lik gös­te­ri­yor.



Bu haber 1,027 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,487 µs