En Sıcak Konular

Strese karşı defne yaprağı ve adaçayı

3 Haziran 2014 10:47 tsi
Strese karşı defne yaprağı ve adaçayı Medical Park Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz Duman, sağlıklı düğün diyeti konusunda bilgiler verdi:

Nikah günü fit görünmek için uygulanan şok diyetler solgun ve hastalıklı görünmenize neden olabilir. Bu nedenle sağlıklı bir diyet uygulayın. Ayrıca nikah hazırlıklarının yarattığı stresi bitkilerin gücüyle azaltın; defneyle rahatlayın, adaçayıyla direncinizi artırın

Medical Park Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz Duman, sağlıklı düğün diyeti konusunda bilgiler verdi:


Evlilik hazırlıklarında en önemli konulardan biri; gelinlik tercihi ve gelinlik içinde incecik görünmektir. Gelin adayları düğün öncesinde çok hızlı kilo vererek forma girmeye çalışırlar. Ancak forma girmek; hızlı kilo vermekle değil, doğru kilo vermekle olabilir. Ayrıca düğün öncesi hızlı kilo vermek; bağışıklığı düşürüp stresin de yoğun olduğu bu dönemde hastalıklara kapı açabilir. Bu dönemde hedefleri doğu koymak, doğru zamanlama önemlidir. Ortalama olarak aylık üç-altı kilo vermek hedeflenebilir. Bu şekilde bir hesaplama yaparak diyete başlanması sağlıklı olacaktır.

SOLGUN GELİN OLMAYIN
Beslenme programında asıl önemli nokta, doğru beslenerek kilo verebilmektir. Vücudun ihtiyaçlarını karşılayan, stres yaratmayan ve bağışıklığı düşürmeyen bir diyet uygulamalısınız.
Almanız gereken besin öğelerinden ödün vermeyin. Her gün süt, meyve, bol sebze, et, ekmek (miktarına dikkat ederek ama tamamen kesmeden) ve yağ (yine miktarına ve çeşidine dikkat ederek) tüketin.
Evlilik öncesi; size uygun beslenme planları oluşturmak, sağlıklı beslenmeyi öğrenmek ve daha kolay hayatınıza geçirebilmek için bir beslenme uzmanından yardım alabilirsiniz. Beslenme uzmanı, tüm bu önerilere uymanıza yardımcı olur ve hedefinize daha kolay ulaşmanızı sağlar.

ÇİĞ SEBZE TÜKETEBİLİRSİNİZ
Düğün hazırlıklarının yapıldığı dönem stresli bir süreçtir. Stresini yemekle atlatan biriyseniz, çiğ yenilen sebzeler (miktarını abartmadığınız takdirde havuç da olabilir), ara öğünler (meyve, süt, ayran, yoğurt vb.) ve bol su işinize yarar. Ayrıca stresinizi yenmek için aşağıdaki bitkilerin yatıştırıcı etkilerinden yararlanabilirsiniz:
Adaçayı: Direnci artırmanın yanında canlandırıcı etkisi de vardır. Ayrıca hazmı düzenler, cildi destekler ve en önemlisi strese iyi gelir.
Defne yaprağı: Hazmı kolaylaştırır, uykusuzluğa iyi gelir ve rahatlatıcı etkisi vardır.
Melisa: Gerginliği alır, uyumaya yardımcı olur ve hazmı düzenler.
Alıç: Sakinleştirir ve kan dolaşımına iyi gelir. Baş ağrısının geçmesine yardımcı olur.
Papatya: Sinirleri yatıştırır, uykuya geçişi kolaylaştırır. Ancak yoğunluktan dolayı düğün öncesi dönemde uyku hali pek iyi olmayacağından yatma saatlerine yakın tüketilebilir.



Bu haber 1,220 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,292 µs