En Sıcak Konular

Kurtçuk bile yemiyor, biz niye yiyelim!

2 Haziran 2014 12:27 tsi
Kurtçuk bile yemiyor, biz niye yiyelim! Prof. Dr. Necip Tosun, tarımsal ilaçlar tehlikesine dikkat çekerek, tüketicileri uyardı!

Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Tosun, tarımsal ilaçlar tehlikesine dikkat çekti.

*Roka, maydanoz, ıspanak, soğan ve diğer yeşilliklerin iyi görünmesi için kullanılan nitratlı ya da azotlu su, büyük tehlikedir. Ürün çok iyi büyüsün diye azotlu gübreler kullanılıyor ama insan sağlığını tehdit eden en büyük unsurlardan biri nitrattır. En önemli zehirlenme türlerinden biri de nitrat zehirlenmesidir. Doğal ve normal boyutta ürünleri tercih etmemiz gerekiyor…

BEYİNSİZ KURTÇUK BİLE YEMİYOR, BİZ NİYE YİYELİM

*Elma için bir yılda 20'nin üzerinde ilaçlama yapılıyor. Elma kabuğunun çok sağlıklı olduğunu söylerler ama ilaç atmazsanız. En önemli zararlılardan iç kurdu tarımsal ilaçlar nedeniyle elmanın kabuğunu asla yemez, tükürür. Beyni olmayan kurtçuk dahi elmanın kabuğunu yemezken biz niye yiyelim? İlaçlardan başta cilt etkileniyor. Deformasyonlar oluşabiliyor, gözlerde sorunlar ortaya çıkabiliyor. Baş dönmesi, tahammülsüzlük yaşanabiliyor.

ANİ ÖLÜMLERE YOL AÇIYOR

*Tarım ilacı vücudunuzda karaciğerde yağ dokularında birikiyor. Genetik materyalinize bağlı olarak kronik zehirlenmeye yol açabiliyor. Çok yerseniz ani ölümlere yol açıyor.

ÇİLEĞİ YIKAMADAN YEMEK İNTİHARDIR

*Kavun, karpuz ve erik diğerle meyvelere göre daha masum; tarımsal ilaç konusunda esas el bombası çilektir, çok hastalık ve zararlısı var. Çileği yıkamadan yemek intihardır, insan vücuduna o kadar zararı var.

LİMONU YIKAMADAN SIKMAYIN

*Kalıntılardan arıtılmayan limon ve üzüm de tehlikeli. Limonu yıkamadan sıkmayın.

EN BÜYÜK TEHLİKE SALATALIKTA

*En büyük tehlike salatalıktır. Halk deyimiyle hıyara çok fazla ilaç atılıyor. Hem böcek ilacı hem de hastalık ilacı. Mutlaka yiyeceksek kabuğunu soymadan yemeyelim. En fazla ilaç onda var.

*Domatesi de kabuğuyla yemenin ne anlamı var? Domatesi, hıyarı kabuğunu soymadan yemek en büyük eziyettir.

KANSER VAKALARI YAŞANABİLİYOR

*Tarımsal ilaçlar etkilerini kısa sürede göstermeyebilir; tarımsal ilaçlamadan hemen ölen olmayabilir ama hastalıkları tetikliyor, bünyeyi zayıf düşürüyor, sürekli kusma hatta kanser vakaları yaşanabiliyor!

MEYVE SEBZELERİ SABUNLA YIKAYABİLİRSİNİZ

*Meyve sebzeyi önce akan suda temizleyin; durgun suda kalıntıların giderilmesi mümkün değil. Yıkadıktan sonra en az 5 dakika süreyle sirkeli ya da kalıntı çözücü madde içeren suda bekletin. Sirke ya da ilaç çözücü madde yoksa ya da soyamıyorsanız meyve ve sebzeleri sabunla yıkayabilirsiniz.

aa 

Bu haber 1,359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,580 µs