En Sıcak Konular

Dişlerinizdeki 10 tehlike alarmı

27 Mayıs 2014 10:49 tsi
Dişlerinizdeki 10 tehlike alarmı İşte diş sağlığının tehlikede olduğunu gösteren 10 işaret:

Genellikle diş tedavilerimizi aksatır, ihmal ederiz, şikayetimiz dayanılmaz boyuta gelmeden de bir diş doktoruna gitme alışkanlığımız pek azdır. Biliyoruz ki bir problemi ne kadar erken teşhis edebilirsek o kadar kolay çözüme ulaştırabiliriz. İşte diş sağlığının tehlikede olduğunu gösteren 10 işaret:


Ağrı: En rahatsız edici belirti hiç kuşkusuz diş ağrısıdır. Diş ağrısı; genellikle diş çürüğünün ilerleyerek, dişin sinir dokusuna ulaşması sonucu meydana gelir. Önce yemeklerde hafifçe hissedilen ağrı, zaman içinde şiddetlenir. Çürük dışında çatlak ya da kırık diş ya da diş kökü, çene eklemi hastalıkları, dişeti hastalıkları, gömük dişler de şiddetli ağrıya sebep olabilir.

SU AĞIZ KOKUSUNU ÖNLER
Hassasiyet:
Sıcak ya da soğuk yiyecekler ızdırap vermeye başladıysa, diş hassasiyeti oluşmuştur. Aşınmış diş minesi, dişeti çekilmesi, çürük ya da kırık diş, eski ya da kırık dolgularınız varsa tedavisini ertelemeyin.
Dişeti kanaması: Kanama; dişetinin iltihaplı olduğunu ya da bir dişeti hastalığının mevcut olduğunu gösterir. Özellikle dişetinin iyi temizlenmediği alanlarda kanama olabilir. Ayrıca başka hastalıkların da göstergesi olabilir.
Yaralar: Bazen sadece protez, dolgu ya da ortodontik braketlerin sebep olduğu irritasyona bağlı oluşan yaralar görülebilir. Ama bakteri ya da virüslerin sebep olduğu yaraların takip edilmesi ve ilaç desteği gerektirir.
Ağız kokusu: Ağız hijyeninin yeterli olmaması, çürük dişler, yarı gömük dişler, dişeti iltihabı ve ağız kuruluğu; ağız kokusuna sebep olabilir. Su tüketiminizi artırarak bu sorununuzu bir miktar azaltabilirsiniz.

PIERCING'LERE DİKKAT
Çene ekleminde ağrı ve ses:
Çoğunlukla kulak önünde ağrı, ağız açma kapama sırasında kısıtlama ve ağrı şikayetleri; çenede bir problem olduğuna işaret eder. Diş gıcırdatma ya da sıkma alışkanlığı, sistemik hastalıklar, eksik dişler, tek taraflı çiğneme, ortodontik bozukluklar; çene ekleminin sağlığını olumsuz etkileyen faktörlerdir.
Ağız kuruluğu: Bir hastalık ya da kullanılan belirli bir ilaca bağlı olarak ağız kuruluğu ortaya çıkabilir. Ağızda nemin eksilmesi, ağız kokusuna ve diş çürüklerinde artışa sebep olabilir.
Dudak çevresinde piercing: Süs olarak kullanılan piercing, ağız çevresinde iltihaba sebep olabilir. Ateşli ve halsizseniz, dudak çevresindeki piercing'in çevresinde kırmızılık ve hassasiyet var mı kontrol etmelisiniz..
Kırık ya da çatlak diş: Kırık ya da çatlak diş; hassasiyet ve ağrıya sebep olur. Tedavi edilmezse dişin çekilmesi gerekebilir.
Renk bozuklukları ve renklenme: Dişlerin birinde ya da genelindeki renk bozuklukları, öncelikle estetik olarak rahatsızlık verecektir. Tek dişteki renklenme; genellikle düşme, çarpma sonrası oluşur. (Dentram Magazine) 



Bu haber 1,070 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,772 µs