En Sıcak Konular

Siğil deyip geçmeyin

22 Mayıs 2014 11:19 tsi
Siğil deyip geçmeyin Turan, ellerdeki siğillerin genellikle ya ortak kullanılan (kontamine) eşyayla temas ya da kişiden kişiye geçiş şeklinde ortaya çıkabildiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Turan, deri bütünlüğü bozulduğunda alt katmana giren virüslerin "siğil" adı verilen kabarıklara neden olabildiğini belirterek, "Tedavi olsak bile hayatın belli bir döneminde bunlar tekrar ortaya çıkabiliyor, kısacası bunu deriden tamamen atabilecek tedavi yöntemi aslında yok" dedi.

Turan, tıp dilinde "verruca" olarak adlandırılan siğillerin ayak tabanında, yüzde, genital bölge de dahil, vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabileceğini söyledi.

Turan, ellerdeki siğillerin genellikle ya ortak kullanılan (kontamine) eşyayla temas ya da kişiden kişiye geçiş şeklinde ortaya çıkabildiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Viral orijinli hastalık. Aslında temas tek başına yeterli değil. Derilerde de gözle görülebilir çatlak olması, bütünlüğünün bozulmuş olması lazım. Deri bütünlüğü bozulduğu zaman, virüs alt katmana girip tutunarak deride bu tür kabarıklara neden olabiliyor. Temel olarak ya birinden ya da komtamine eşyayla temasla bulaşmış olması gerekir.

Normalde bu tür siğiller bazen hiç tedavi olmadan kendiliğinden ortadan kaybolabiliyor. Bunun için yapılabilecek çok sayıda tedavi var. Tedavisi mümkün bir hastalık."

Tedavide sıvı nitrojen ve lokal müdahale yöntemleri kullandıklarına dikkati çeken Turan, sıvı nitrojenle virüslü hücreleri dondurduklarını, virüsü çıkararak buna karşı bağışıklık kazandırdıklarını anlattı.

Nitrojenle dondurmanın yanı sıra yakma işlemi de yaptıklarını aktaran Turan, "Yakma işlemi' derken, radyo frekans aletimizle çözüm üretiyoruz. Bunlardan yanıt alamazsak uygulayabileceğimiz lazer yöntemimiz var. Aslında farklı birçok tedavi metodu var ama el için en sık kullandığımız tedavi yöntemleri bunlar" ifadesini kullandı.

Bu tür virüslerin vücutta kalıcı olduğuna işaret eden Turan, "Tedavi olsak bile hayatın belli bir döneminde bunlar tekrar ortaya çıkabiliyor, kısacası bunu deriden tamamen atabilecek tedavi yöntemi aslında yo . Bazen tedavi yaparız bir daha hiç çıkmayabilir, bazen de tedavinin ardından bir süre sonra tekrar ortaya çıkabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Turan, ellerinde siğil bulunan kişilerin estetiksel kaygılarla kendilerine müracaat ettiklerini kaydetti.



Bu haber 1,044 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,796 µs