En Sıcak Konular

Doğum sonrası diyet tehlikeli

15 Mayıs 2014 11:35 tsi
Doğum sonrası diyet tehlikeli Doğum sonrası uygulanan bilinçsiz diyetler annede kas kaybına, çeşitli hastalıklara yol açarken anne sütünün de kesilmesine neden oluyor

Ha­mi­le­lik­te alı­nan ki­lo­lar, be­be­ği­ni dün­ya­ya ge­tir­dik­ten son­ra an­ne­le­ri en­di­şe­ye dü­şü­rü­yor. Ki­şi­ye uy­gun ol­ma­yan sı­ra­dan di­yet­ler ye­ri­ne uz­man kon­tro­lün­de uy­gu­la­na­cak sağ­lık­lı bes­len­me prog­ra­mı ile ide­al ki­lo­ya ka­vu­şu­mak önem ta­şı­yor.

Di­yet için 4 ay bek­le­yin

Me­mo­ri­al Ata­şe­hir Has­ta­ne­si Bes­len­me ve Di­yet Bö­lü­mü­’n­den Uz. Dyt. Şe­fi­ka Ay­dın Sel­çuk “Do­ğum­dan son­ra ilk ay­lar an­ne­nin ve be­be­ğin uy­ku dü­ze­ni­nin otur­tul­ma­ya baş­la­dı­ğı dö­nem­dir.

Bu­nun için he­men (ço­ğun­luk­la 4 aya ka­dar) bir di­yet prog­ra­mı uy­gu­lan­ma­sı­nı öne­ril­me­mek­te­dir. Ge­be­li­ğin­de faz­la ki­lo alan an­ne­ler ha­mi­le­li­ğin ilk 4 ayı­nı at­lat­tık­tan son­ra to­par­lan­ma dö­ne­mi son­ra­sı di­yet yap­ma­ya baş­la­ya­bi­lir­le­r” uya­rı­sın­da bu­lun­du.

Beslenmeye önem verin

Ço­ğun­luk­la be­bek­le­riy­le il­gi­len­dik­le­ri için bu dö­nem­de sa­at­le­re ve lis­te­ye uy­ma­la­rı­nın an­ne­ler için ol­duk­ça güç­leş­ti­ği­ne de vur­gu yap­an Dyt. Sel­çuk sözlerini şöyle sürdürdü:

 “An­ne­ler, özel­lik­le bu dö­nem­de sa­at­le­ri dü­zen­le­mek­te zor­lan­dı­ğı için lis­te­ye bağ­lı ka­la­ma­mak­ta­” di­yen Sel­çuk söz­le­ri­ni şöy­le sür­dür­dü: “Bu­nun için baş­ta bir lis­te­ye bağ­lı kal­ma­sın­dan çok sı­vı alı­mı­nın ar­tı­rıl­ma­sı, ta­hıl, süt, seb­ze gi­bi grup­la­ra yer ve­ril­me­si ko­nu­sun­da dik­kat­li olu­na­bi­lir. Bu dikkat devam ettiiği sürece annenin kilo vermesi kolaylaşacağı gibi sağlık riski de azalır.”

SERDA KIVILCIM - BUGÜN GAZETESİ

Bu haber 1,281 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,544 µs