En Sıcak Konular

Kadınlar için selülitten kurtulma rehberi

9 Nisan 2014 11:14 tsi
Kadınlar için selülitten kurtulma rehberi Kadınların ortak sorunu haline gelen selülitten korunmak için yeterli ve dengeli beslenme son derece önemli. Unutmayın, bugün ne yerseniz yarın onu giyersiniz.

Vücudun çoğu bölgesinde portakal kabuğu görünümüne yol açan selüliti Beslenme ve Diyet Uzmanı Sema Gübür şöyle tanımlıyor: “Dokularda yağın birikmesi ve yağ hücrelerinin aşırı büyümesiyle dolaşım ve beslenme bozukluklarına; dokuda su tutulmasına ve deformasyonlara neden olan bir hastalık.” Kadınların kabusu haline gelen ve hem sağlık hem estetiği bozan bu sorunla ilgili tüm merak edilenleri Gübür açıklıyor...

Nerelerde oluşur?

Genellikle karın, kalça, kol ve bacak bölgesinde portakal kabuğu görünümünde oluşur.

Nedenleri nedir?

En çok beslenme bozukluğundan kaynaklanır.Kalıtım, aktivite azlığı, gebelik, postür bozukluğu. dolaşım bozuklukları, hormonal faktörler.
Fazla kilolar, şişmanlık, selülite neden oluyor çünkü artmış olan yağ hücresi arasındaki dokularda sıvı birikimi gerçekleşiyor ve bunun sonucunda da selülitler meydana geliyor. Hızlı kilo alıp vermek, sağlığı olumsuz yönde etkiler, sarkmalara yol açıp selülitleri ve çatlakları artırır.

Koruyan yiyecekler

*Balık omega-3 yağ asidiyle dolaşımı olumlu yönde etkiler selülite karşı korur.

*Kuru baklagillerin potasyum ve posa içeriği yüksektir, selülite karşı korur, haftada 1-2 kez nohut, kurufasulye, mercimek tüketilmeli.

*Balık, tavuk, kırmızı et, kuru baklagiller ve yumurta dokularda su tutulumunu önler, metabolizmayı hızlandırıp, yağ yakımını artırır..

*Makarna, beyaz ekmek, pirinç ve şekerli gıdalar kanda insülin seviyesinde dalgalanmalara neden olarak vücudu yağ depolaması konusunda uyarır. Ancak bu besinler yerine işlem görmemiş ya da çok az görmüş tahıl ürünleri tükettiğinizde bu dalgalanmalar önlenecek böylece vücudunuz yağ depolamak yerine yağ yakma moduna girecektir.

*Örneğin, muz, karpuz, kayısı, limon, portakal gibi meyveler, patates, bezelye gibi sebzeler, avokado potasyum içeriği yüksek olduğu için selülit oluşmasını engeller.

*Ananastaki bromelin enzimi, vücutta yağ depolanmasını önler, dokularda ödem oluşumunu engeller, selülite karşı korur.

*C vitamini çok önemli, bağ dokusu üzerinde etkili olduğu için selülitlerin giderilmesinde ve selülitlere karşı korumada büyük etki gösterir. Kuşburnu, kivi, limon, maydanoz, yeşil biber, roka kiraz ve çilek yüksek C vitamini içeriği ile yüksek antioksidan etki gösterir ve selülit oluşumundan korur.

*Yaban mersini, ahududu, böğürtlen dolaşım bozukluklarına ve serbest radikallere karşı etki göstererek doku hasarını önler.

*Soğan, sarımsak ve pırasa gibi kükürt içeren yiyecekler kan basıncı ve dolaşım sisteminde olumlu etkileri nedeni ile selülit oluşumunu önler.

*Greyfurt, salatalık, domates, kavun, karpuz, marul gibi su oranı yüksek gıdalar selülit görünümüne karşı vücudu destekler.

Tetikleyen yiyecekler


*Fast-food, doymuş yağ içeriği yüksek yiyecekler (hazır gıdalar), turşu, konserve, salam, sosis, sucuk gibi şarküteri ürünleri, fazla şeker ve tuz tüketimi.

*Basit şeker içeriği yüksek çikolata, tatlılar, şekerlemeler, kekler gibi yiyeceklerden olabildiğince uzak durmak gerekir.

*Kızartma gibi yanlış pişirme yöntemleri yerine, fırında pişirme, haşlama, ızgara gibi pişirme yöntemleri tercih edilmeli.

*Katı yağlardan uzak durulmalı, kullanılan miktar günlük ihtiyacı karşılayacak şekilde olmalı. Fazla yağ tüketimi selülit oluşumuna, selülitlerin artmasına yol açar.

SERDA KIVILCIM - BUGÜN GAZETESİ

Bu haber 1,331 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,441 µs