En Sıcak Konular

Şifalı ve kilo vermeye yardımcı içecekler

25 Mart 2014 10:36 tsi
Şifalı ve kilo vermeye yardımcı içecekler Sabah çay, kahve, akşamüzeri meyve suyu, soda... Hepimizin günlük içecek rutini bu olsa da bazıları var ki hem şifalı hem de kilolarla savaşmaya yardımcı. Ancak miktarı ve içerikleri de önemli.

Gö­zü­mü­zü açar aç­maz ço­ğu­muz ya çay ya kah­ve­ye sa­rı­lı­rız. On­lar­sız gü­nü­müz ay­dın­lan­maz gi­bi ge­lir. İçe­cek­ler ha­ya­tı­mı­zın her ala­nın­da önem­li bir yer tu­tu­yor. Ama ne­yi ne ka­dar iç­me­miz ge­rek­ti­ği­ni bi­li­yor mu­yuz aca­ba? Uz­man Di­ye­tis­yen Ser­kan Tu­tar han­gi içe­ce­ğin ne ka­dar içil­me­si ge­rek­ti­ği ve içe­rik­le­ri ko­nu­sun­da ba­kın ne­ler söy­le­di...

Çay

Kon­san­tras­yo­nu ar­tı­rır, ger­gin­li­ği azal­tır. Ba­ğı­şık­lık sis­te­mi­ni güç­len­di­rir. Cilt sağ­lı­ğı için de önem­li­dir. Böb­rek­le­rin da­ha iyi ça­lış­ma­sı­nı sağ­lar. Çok ko­yu ol­ma­ma­lı ve çar­pın­tı ya­pa­ca­ğı için faz­la tü­ke­til­me­me­li­dir. Bir fin­can şe­ker­siz çay 1 ka­lo­ri ci­va­rın­da­dır.

DOMATES SUYU

İçe­ri­sin­de C ve E vi­ta­mi­ni ne­deniy­le iyi bir an­ti­ok­si­dan­dır. Ba­ğı­şık­lık sis­te­mi­ni güç­len­di­rir, kan­se­re ve kalp has­ta­lık­la­rı­na kar­şı vü­cu­du ko­ru­yan li­ko­pen adı ve­ri­len mad­de bu­lu­nur. Li­ko­pen cilt için de fay­da­lı­dır. 1 su bar­da­ğı do­ma­tes su­yu 29 ka­lo­ri­dir.

SADE KAHVE

Si­yah ve ye­şil çay gi­bi an­ti­ok­si­dan içe­ren kah­ve­nin kan­se­re kar­şı ko­ru­yu­cu et­ki­si var­dır. Kon­san­tras­yon prob­le­mi olan ve­ya baş ağ­rı­sı çe­ken­ler­de bu prob­lem­le­ri ge­çi­rir. Faz­la­sı kalp rit­mi­nin bo­zul­ma­sı­na, ta­şi­kar­di­ye ve stre­se ne­den olur. Gün­de 4-5 ku­pa kah­ve­nin tan­si­yo­nu yük­selt­ti­ği bi­lim­sel ça­lış­ma­lar­da gös­te­ril­miş­tir.1 fin­can sa­de kah­ve 5 ka­lo­ri­dir.

TÜRK KAHVESi

Koyu bir kahve olması nedeniyle tüketimine kesinlikle dikkat edilmelidir. Fazla içilmesi çarpıntı problemi yaşatır. Türk kahvesini gün içinde en fazla tercih etmeniz gereken zaman spor yapmadan 30-45 dakika öncedir. Bu şekilde egzersiz anında kalori yakımını da artırmış olursunuz. 1 fincanı ortalama 1 kaloridir.

MOCHA

Kre­ma­lı ol­du­ğu için ka­lo­ri­si 220 ile 430 ara­sın­da de­ği­şir ki yük­sek bir ka­lo­ri­dir. Çok sık ter­cih edil­me­me­li­dir. Ay­rı­ca çi­ko­la­ta­lı olan­la­rın­dan uzak dur­ma­lı­sı­nız, çün­kü or­ta­la­ma 600 ka­lo­ri­dir, ki bu bir ana ye­mek ka­lo­ri­si ka­dar­dır.

LATTE

Ter­cih edi­len bü­yük­lü­ğe gö­re 100 ka­lo­ri ile 223 ka­lo­ri ara­sın­da de­ği­şir. Yağ­sız süt­le ha­zır­la­nan­la­rı ter­cih et­me­niz da­ha az ka­lo­ri al­ma­nı­zı sağ­lar. İkin­di za­ma­nı ara öğün­de ter­cih edi­le­bi­lir.

ELMA SUYU

 Ta­ze sı­kıl­mış el­ma su­yu­nun po­tas­yum içe­ri­ği yük­sek­tir,  kuv­vet­li an­ti­ok­si­dan özel­li­ği sap­ta­nan po­li­fe­nol­ler içe­rir.Ta­ze sı­kıl­mış el­ma su­yu sağ­lık­lı­dır an­cak mey­ve­nin ken­di­si­ni tü­ket­me­niz da­ha doğ­ru se­çim­dir. Bu şe­kil­de alı­nan po­sa ile da­ha uzun sü­re tok­luk sağ­lar, kan şe­ke­ri­ni­zi de den­ge­le­miş olur­su­nuz. Mey­ve su­yu ola­rak ter­cih edi­yor­sa­nız uzun va­de­li ka­rın böl­ge­si yağ­lan­ma­nın ka­çı­nıl­maz ol­du­ğu­nu unut­ma­yın.

ENERJi iÇECEĞi

Ener­ji içe­cek­le­ri­nin te­mel mad­de­le­ri tau­rin, ka­fe­in ve glu­ku­ro­no­lak­ton­dur. Tau­rin vü­cut­ta do­ğal ola­rak bu­lu­nan bir ami­no­asit­tir. Ta­uri­nin vü­cu­du za­rar­lı mad­de­ler­den ve tok­sin­ler­den arın­dır­dı­ğı­na da­ir ça­lış­ma­lar­da mev­cut­tur. Faz­la eg­zer­siz ve­ya stres­li dö­nem­de ener­ji içe­ce­ği mik­ta­rı ki­şi­ye özel ola­rak kul­la­nı­la­bi­lir. İçe­ri­sin­de bol mik­tar­da şe­ker ol­du­ğu unu­tul­ma­ma­lı­dır. Bu ne­den­le tü­ke­tim mik­ta­rı ve sık­lı­ğı­na dik­kat edil­me­li­dir. Or­ta­la­ma 100 ml ener­ji içe­ce­ği 45 ka­lo­ri­dir.

MADEN SUYU

Yüksek tansiyonunuz yoksa en sağlıklı içeceklerden biridir. Vücutta azalan minerallerin yerine konmasında işe yarar. Kalorisi yoktur. Yazın günde iki tane, kışın bir tane içilmesi yeterli, fazlası vücutta ödem yapabilir.

MEYVELİ SODA

Meyveli sodanın bir şişesi 45 kaloriidir. Asitli içeceklerden bir farklı olmaması nedeni ile mümkün olduğunca tüketilmemelidir, karın bölgesinin yağlanmasına neden olur.

SERDA KIVILCIM - BUGÜN GAZETESİ

Bu haber 1,368 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,588 µs