En Sıcak Konular

Susuz kalmak 11 hastalığa neden oluyor

12 Mart 2014 10:12 tsi
Susuz kalmak 11 hastalığa neden oluyor İnsan beyninin yüzde 75’i, kanın yüzde 92’si, kasların yüzde 75’i, kemiklerin yüzde 22’si sudan oluşuyor. Susuz kalmak ise tam 11 hastalığa neden oluyor.

Cilt prob­lem­le­ri: De­hid­ra­tas­yon de­ri yo­luy­la tok­sin­le­rin atıl­ma­sı­nı boz­mak­ta ve her tür­lü cilt prob­le­mi için sa­vun­ma­sız ha­le ge­tir­mek­te­dir; der­ma­tit, se­def, kı­rı­şık­lı­k.

Yük­sek ko­les­terol: Vü­cut su­suz kal­dı­ğın­da ko­les­terol se­vi­ye­si­ni art­tı­ra­rak hüc­re­den da­ha faz­la su kay­bı­nı ön­le­me­ye ça­lı­şır.

Ek­lem ağ­rı­sı ve sert­lik: Bü­tün ek­lem­ler­de bü­yük bir kıs­mı su­dan olu­şan kar­ti­laj yas­tık­çık­la­rı var­dır. Vü­cut su­suz kal­dı­ğın­da kar­ti­laj za­yıf­lar ve ek­lem ta­mi­ri ya­vaş­lar böy­le­lik­le ağ­rı ve ra­hat­sız­lık his­si olu­şur.

Ki­lo al­ma: Vü­cu­du­nuz et­kin bir şe­kil­de tok­sin­le­ri eli­mi­ne ede­mez ve yağ hüc­re­le­ri­nin için­de sak­lar. Bu­nun ya­nın­da eğer vü­cut ye­ter­li su ile tok­sin­le­rin gü­ven­li bir şe­kil­de ata­mı­yor ise yağ hüc­re­si­ni ser­best bı­rak­maz.

Sin­di­rim bo­zuk­luk­la­rı:
Su ve al­ka­li (kal­si­yum ve mag­nez­yum) mi­ne­ral­le­rin ek­sik­li­ği gas­trit, ül­ser ve ref­lü gi­bi bir­çok sin­di­rim sis­te­mi prob­le­mi­ne yol açar.

Va­kit­siz yaş­lan­ma: Kro­nik ola­rak vü­cut su­suz kal­dı­ğın­da, or­gan­lar ve hat­ta vü­cu­dun en bü­yük or­ga­nı olan de­ri­de kı­rı­şık­lık baş­lar ve er­ken yaş­lan­ma be­lir­ti­le­ri ve­rir.
 
As­tım ve aler­ji­ler: De­hid­ra­tas­yo­na ma­ruz ka­lan vü­cut su­dan ta­sar­ruf et­mek için ha­va­yol­la­rı­nı da­ral­tır. Siz da­ha su­suz kal­dı­ğı­nı­zı his­set­me­den his­ta­min bu du­ru­mun far­kı­na va­rır ve sal­gı­sı­nı art­tı­rır.

Me­sa­ne ve böb­rek prob­lem­le­ri: Tok­sin ve atık asit bi­ri­ki­mi bak­te­ri­le­rin ge­liş­me­si için or­tam sağ­lar, bu da böb­rek ve me­sa­ne­de inf­la­mas­yon, ağ­rı ve en­fek­si­yo­na da­ha yat­kın ol­ma­sı ile so­nuç­la­nır.

Yor­gun­luk: Su vü­cu­du­nuz­da­ki en önem­li ener­ji kay­nak­la­rın­dan­dır. De­hid­ra­tas­yon (su­suz kal­ma) vü­cu­du ya­vaş­la­tan en­zi­ma­tik ak­ti­ve­te­ye se­bep ola­rak yor­gun­luk ve hal­siz­li­ğe yol açar.

Yük­sek kan ba­sın­cı: Vü­cut nor­mal­de tam ola­rak su ih­ti­ya­cı­nı kar­şı­la­dı­ğın­da ka­nın yüz­de 92'si su­dur. Vü­cu­dun su­suz kal­dı­ğı za­man­lar­da ise kan ka­lın­la­şa­rak akı­şı sı­ra­sın­da di­ren­ce se­bep olur ve bu da kan ba­sın­cı­nın yük­sel­me­si ile so­nuç­la­nır.

Ka­bız­lık: Su­yun ek­sik­li­ğin­de, vü­cu­dun kri­tik fonk­si­yon­la­rı için su sağ­la­ma gö­re­vi ka­lın ba­ğır­sa­ğın­dır. Su ye­ter­siz kal­dı­ğın­da atık mad­de­ler ba­ğır­sak için­de çok ya­vaş iler­le­me­ye baş­lar ka­bız­lık olu­şur.
 

Bu haber 1,484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,593 µs