En Sıcak Konular

Tekrarlayan enfeksiyon bronşite yol açıyor

14 Ocak 2014 11:25 tsi
Tekrarlayan enfeksiyon bronşite yol açıyor En sık görülen kış hastalıklarından bronşit hava kirliliği, sigara, enfeksiyonlar, soğuk algınlığı ve alerjenlerin tetiklemesiyle başlıyor, öksürük nöbetleriyle yaşamı zorlaştırıyor.

Tek­rar­la­yan so­ğuk al­gın­lık­la­rı ve fark­lı en­fek­si­yon­lar so­nu­cu oluş­ma ris­ki da­ha da ar­tan bron­şit­ten ko­run­ma­nın ve kur­tul­ma­nın pra­tik ve do­ğal çö­züm­le­ri­ni ak­ta­ran Bi­ore­zo­nans Uz­ma­nı Dr. Si­nan Ak­kurt, “B­ron­şi­te kar­şı ko­run­ma­nın yo­lu güç­lü bir ba­ğı­şık­lık sis­te­mi­ne sa­hip ol­mak­tan ge­çi­yor. Bu­nun için ba­ğı­şık­lık sis­te­mi­ni yo­ran; vü­cu­da kim­ya­sal mad­de alı­mı, gı­da kat­kı­la­rı, ha­va­lan­dı­rıl­ma­mış or­tam­lar ve si­ga­ra­dan uzak dur­mak ve iyi bes­len­mek bü­yük önem ta­şı­yo­r” de­di. Dr. Ak­kur­t’­a gö­re da­ha çok si­ga­ra içen in­san­la­rın ve kü­çük ço­cuk­la­rın has­ta­lı­ğı ola­rak bi­li­nen bro­şit­ten ko­run­mak için bu­lu­nu­lan or­ta­mın aşı­rı nem­li ya da aşı­rı ku­ru ol­ma­ma­sı ve el­le­rin sıkça an­ti­bak­te­ri­yel sa­bun­la yı­kan­ma­sı ge­re­ki­yor.

Bronşite karşı beslenme önerileri

Ha­va kir­li­li­ği­nin art­tı­ğı dö­nem­ler­de müm­kün ol­du­ğun­ca so­ka­ğa çı­kıl­ma­ma­sı­nı, oda­la­rın sık ha­va­lan­dı­rı­la­rak ok­si­jen dön­gü­sü­nün sağ­lan­ma­sı­nı ve bronş­la­rın te­miz­le­ne­bil­me­si için gün­de 2,5 lit­re su tü­ke­ti­mi­ni öne­ren Dr. Ak­kurt, do­ğal tıp me­to­du olan bi­ore­zo­nans­tan da bron­şit te­da­vi­sin­de et­kin şe­kil­de ya­rar­la­nı­la­bil­di­ği­ni açık­la­dı. Ak­kurt, bron­şi­te kar­şı bes­len­me öne­ri­le­ri­ni de sı­ra­la­dı:

*Ha­vuç, el­ma, ku­ru ka­yı­sı, do­ma­tes, bi­ber gi­bi sa­rı ve tu­run­cu renk­li be­sin­le­re ağır­lık ve­ril­me­li.

*Na­ne bron­şit semp­tom­la­rı­nı azalt­ma­ya yar­dım­cı ola­bi­lir. Na­ne­de­ki et­ken mad­de olan men­tol, bu­run tı­ka­nık­lı­ğı­nı açar.

*C vi­ta­mi­nin­den zen­gin be­sin­ler bron­şit­ten kur­tul­ma sü­re­ci­ni hız­lan­dı­rır.

*Ba­ğı­şık­lık sis­te­mi­ni güç­len­di­ren bir to­nik ola­rak ka­bul edi­len gin­seng, akut bron­şi­te kar­şı ko­ru­yu­cudur.

*So­mon, sar­dal­ya gi­bi yağ­lı ba­lık­lar, vü­cut­ta il­ti­hap­la­rı ön­ler, mik­rop­lar­la sa­va­şıp, ba­ğı­şık­lı­ğı yük­sel­tir.

*Ye­şil çay, an­ti­ok­si­dan­lar­dan ka­te­şin ve po­li­fe­nol içer­di­ğin­den ba­ğı­şık­lık üze­rin­de çok et­ki­li­dir, grip vi­rü­sü­nün vü­cut­ta ya­yıl­ma­sı­nı ön­le­di­ği sap­tan­mıştır.

*A vi­ta­mi­ni ve be­ta­ka­ro­ten­den zen­gin bes­len­me, iyi kay­nak­lı pro­te­in ve ye­ter­li çin­ko alı­mı ba­ğı­şık­lık sis­te­mi­ni güç­len­dir­mek için baş­lı­ca un­sur­lar. Bu üç un­su­ru ba­rın­dı­ran be­sin ise yu­mur­tadır.

SERDA KIVILCIM - BUGÜN GAZETESİ


Bu haber 1,147 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,182 µs