En Sıcak Konular

Domates suyu bakın hangi kanseri önlüyor!

20 Aralık 2013 10:05 tsi
Domates suyu bakın hangi kanseri önlüyor! Uzmanlar domates suyunun bir kanser çeşidini önlemede büyük faydası olduğunu açıkladı.

Amerikalı araştırmacılara göre domates suyu kanserle savaşmada büyük bir etken.İddialara göre günde bir bardak domates suyu içen bir kadının meme kanserine yakalanma riskinin çok düşük olduğu açıklandı.

Günde 1 bardak domates suyunun meme kanserini önlemede bir numaralı etken olduğu açıklandı.Araştırmacılara göre domates tüketimi fazla olan kadınlarda meme kanseri oluşumunun normale göre daha az olduğu açıklandı. Araştırmacıların yaptığı açıklamada 'Domates ve domates ürünlerinin bolca tüketen kişilerde kanser ile ilgili bulgulara rastlanmadığı kısa sürede saptanmıştır' denildi.

domates-suyu.jpgKadınların kanserden uzak durmak için faydalı miktarda domates tüketimine önem vermeleri gerektiği açıklandı. Örneğin günde bir bardak domates suyu tüketen bir insanın vücudunda bulunması gereken likopenin denilen maddenin ihtiyacı karşılanmış oluyor. Likopeni'nin domatese kırmızı rengini veren madde olduğu ve ayrıca prostat kanseri önlemede uzun zamandır kullanıldığı belirtildi. Domates suyu sevmeyenler için ise ketçap, domates çorbası, domates sosu vb. çeşitlerde vücuda bir şekilde alınması gerektiği belirtilmiştir.

New Jersey'nin Rutgers Universitesindeki araştırmacıların elde ettiği deneyde 10 hafta boyunca düzenli bir şekilde domates tüketen 70 yaşında bir kadının kendisinden 25 yaş küçük olan kadına göre hormonal açıdan daha sağlıklı olduğu saptanmıştır.

Bu haber 1,048 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,274 µs