En Sıcak Konular

Baş ağrısını kesiyor

19 Aralık 2013 10:50 tsi
Baş ağrısını kesiyor Tansiyon kaynaklı baş ağrısına papatya, sinüzit yüzünden olana zencefil çayı ilaç gibi geliyor. Nane çayı ise, her türlü baş ağrısını bıçak gibi kesiyor.

Hemen herkes hayatının bir döneminde baş ağrısı çeker. Ancak kiminin ağrıları hem daha sık olur hem de daha güçlüdür. Tansiyon yüksekliği, stres ya da migren nedeniyle oluşan baş ağrılarından doğru beslenme programıyla kurtulmak mümkün. Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, sık sık baş ağrısı çekenlere doğal kurtuluş yollarını anlatıyor.


GÜNDE 3 FİNCAN İÇİLİR

Baş ağrınızın şiddetlendiği dönemlerde bir fincan yatıştırıcı nane çayı içebilirsiniz ya da karabaş otu çayı günde 3 defa ıhlamur gibi demlenerek içilebilir. Her türlü ağrılara iyi gelir. Baş ağrılarının sebebi sinüzit ise burada zencefil çayı faydalı olacaktır. Tansiyon nedeniyle bir baş ağrısı varsa papatya çayı etkisini gösterecektir.

Magnezyum bakımından zengin gıdalar, kuruyemişler, yapraklı sebzeler, süt, muz, buğday kepeği, kayısı ve köri tozu baş ağrısına karşı tüketilebilir besinlerdir. Eğer bol miktarda kuruyemiş, çekirdek ve yeşil sebze yiyorsanız ya da suyu sert olan bir bölgede yaşıyorsanız muhtemelen aldığınız magnezyum miktarı yeterlidir. Kalsiyum açısından zengin gıdalardan badem, balık, yağsız süt ürünleri de baş ağrısına iyi gelir. Eğer aşırı miktarda alkol tüketiyorsanız, idrar söktürücü ilaçlar kullanıyorsanız veya östrojen takviyesi alıyorsanız risk altındasınız.


ÇİKOLATA AZABI!

Kafeinli içecekler, çikolata, tütsülenmiş et, çeddar peyniri besinler baş ağrısını tetikler. Öncelikle bu besinlerden uzak durmak gerekiyor.


STRESE B VİTAMİNİ

Eğer baş ağrınız stresle alakalı ise B vitamini alın. Erik, brokoli, bezelye, balık, kabuklu yemişler B vitamini zenginidir. B vitamini ailesi endişenize iyi gelir.


KEYİFLE YUDUMLAYIN

Baş ağrınız varsa kendinize sert bir nane çayı yapın, rahat bir koltukta oturun ve ağır ağır çayınızı yudumlayarak gevşeyin. Bu yöntem, sıklıkla baş ağrısını defeder.


DENGEYİ TUTTURUN

Kalsiyum ve magnezyum vücutta birlikte çalışır. Alacağınız kalsiyum miktarı magnezyumun iki katı olmalı. Çok fazla magnezyum ishale ve böbrek fonksiyonlarında bozukluğa yol açabilir. O nedenle 100 mg'yi aşmayın.

Kaynak: Takvim



Bu haber 1,388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,665 µs