En Sıcak Konular

O hastalığın çaresi kara lahana

13 Aralık 2013 11:33 tsi
O hastalığın çaresi kara lahana Turpgiller ailesinden olan kara lahananın mucizevi faydası

Astımlılara kara lahana
Turpgiller ailesinden olan kara lahana idrar söktürür. Vücuttaki zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Mide ve bağırsak yaralarını yumuşatır. Kabızlığa iyi gelir. Vücudu hastalıklara ve kansere karşı korur. Sarılık ve safra kesesi hastalıkları için iyidir. Astımda faydalıdır. Guatr olanlar yememelidir.

İçerdiği fosfor ve kalsiyum nedeniyle zihni yorgunluğu giden ceviz, kemik ve dişleri güçlendirir. Damar sertliğini önler. Enerji sağlar. Şeker hastaları için hayati önemi olan insülini artırır. Verem mikrobuna karşı korur. Ciğere, mideye kuvvet verir.

Fasulyenin faydaları...

Taze fasulye, bedeni ve zihni yorgunlukları giderir. Pankreas bezinin gereği gibi çalışmasına yardımcı olur. Şeker hastalığını önler ve kandaki şeker miktarını düşürür. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur. Karaciğer yetersizliğini tedavi eder. Kalbi ve böbrekleri kuvvetlendirir.

Kestane ateş düşürür
Kabuklarının suda kaynatılması ile hazırlanan ilaç; ateş düşürür ve sinirleri yatıştırır. Meyvesi, kasları güçlendirir. Kan dolaşımını düzenler. Yorgunluğu giderir. Varis ve basur memelerinin meydana gelmesini önler. Damar sertliği ve yüksek tansiyondan şikayet edenlerle, şeker hastaları yememelidir.

Bayılana soğan
İdrar söktüren ve damar sertliğine faydalı olan soğan, zayıflatıyor da... Prostat bezinin sağlıklı çalışmasını sağlayan soğan iktidarsızlıkta da faydalı. Böbrek ağrısını dindirir. Baygınlığı geçirir. Egzama ve diğer cilt hastalıklarında faydalıdır. Öksürük söktürür, bronşları temizler.

Kırmızı mucize...
Acı kırmızıbiber, bulaşıcı hastalıklara karşı etkilidir. Bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Kırmızı biber mide suyu ve tükürük oluşumunu artırır, sindirimi kolaylaştırır, romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltır, krampları giderir, kolera ve kanser tedavisinde kullanılır. Kanser riskini azaltır.

Karaciğer dostu şalgam
Vitamin ve mineral zengini şalgam, iştah açar. Sindirimi kolaylaştırır. Mide ve karaciğere faydalıdır. Kalsiyum, potasyum ve demir içerir, kemik ve dişleri kuvvetlendirir. Afrodizyak özelliği vardır. Kalp, damar ve göz sağlığı için tüketmek gerekir. Kansızlık için ideal olup, kalsiyum demir, bakır ve iyot içerir.



Bu haber 1,621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,598 µs