En Sıcak Konular

Cilt kanserine karşı günde iki bardak süt

10 Aralık 2013 09:57 tsi
Cilt kanserine karşı günde iki bardak süt Günde iki bardak sütün, özellikle cilt kanserini önlemede etkili olduğu belirtildi.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, "Sütün içeriğinde, kansere karşı koruyucu olduğu bilinen ve vücudumuz tarafından yapılamayan yağ asitleri yer alıyor" dedi.
 
İnanç, sütün içinde bulunan vitamin ve minerallerin cilt kanseri, akne ve cilt inflamasyonu riskini azalttığını söyledi.
 
Günde iki bardak sütün günlük çinko ihtiyacının yaklaşık yüzde 14'ünü ve A vitamini ihtiyacının yüzde 16'sını karşıladığını ve bunun da özellikle gençlerde önemli bir cilt problemi olan akne üzerine iyileştirici etki yaptığını belirten İnanç, "Sütte yer alan ve akne tedavisi için kullanılan ilaçların bileşiminde yoğun olarak yer alan A vitamininin, antioksidan özelliği bulunuyor ve cilt inflamasyonlarını azaltıyor" diye konuştu.
 
İnanç, sütün içeriğindeki laktoferrinin, cildin yağ dengesini koruduğunu, süt proteinlerinin hücre yenilenmesi ve doku farklılaşmasına katkıda bulunduğunu vurguladı.
 
 "Cilt tümörlerini engelliyor"
 

İnanç, sütün cilt konusundaki bir başka faydasının da kimyasal kaynaklı cilt tümörlerinin oluşumunu engellemesi olduğunu vurguladı.
 
Sütün içinde, kansere karşı koruyucu olduğu bilinen yağ asitleri bulunduğunu belirten İnanç, şöyle konuştu:
 
"Sütün içeriğinde, kansere karşı koruyucu olduğu bilinen ve vücudumuz tarafından yapılamayan yağ asitleri yer alıyor. Sütün içerdiği protein, laktoferrin, A vitamini ve çinko ile cilt sağlığını koruması, sıvı içeriği ile cildin nem dengesini koruması nedeniyle yetişkin bireylerin, çocukların, adölesan dönemi gençlerin, gebe ve emzikli kadınlarla, menopoz sonrasında kadınların her gün 2 bardak süt tüketmesi gerekiyor."
 
İnanç, güzel ve sağlıklı bir cilt için yeterli ve dengeli beslenmenin çok önemli olduğunu belirterek, "Günde iki bardak süt özellikle cilt kanserini önlemede önem arz etmektedir" diye konuştu. 


Bu haber 1,092 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,822 µs