En Sıcak Konular

Bu vitaminler kışın kilo alımını önlüyor

21 Kasım 2013 12:10 tsi
Bu vitaminler kışın kilo alımını önlüyor Beslenmenin önem kazandığı kış mevsiminde, A ve C vitaminleri kilo alımını önlüyor. Bu vitaminler kışın kilo alımını önlüyor Bu vitaminler kışın kilo alımını önlüyor Bu vitaminler kışın kilo alımını önlüyor

Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevim Uslu, kış ayında kilo almamak için özellikle A ve C vitaminlerinin kullanılmasını önerdi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevim Uslu, kış ayında kilo almamak için özellikle A ve C vitaminlerinin kullanılmasını önerdi.Diyetisyen Sevim Uslu, kış mevsiminin yaklaştığı bu günlerde beslenmenin çok daha önem kazandığını belirterek, A ve C vitamini gibi antioksidan vitaminlere önem verilmesi gerektiğini söyledi.

ANTİOKSİDAN VİTAMİNLER ÖNEMLİ

Özellikle hastalıklardan korunmak ve vücut kitlesindeki olumsuz değişiklikler, kilo artışı gibi problemlerin önüne geçmek için beslenmeye çok dikkat edilmesi uyarısında bulunan Uslu, "Bu dönemde her şeyden önce, beslenmemizde vitaminler çok önemli bir yere sahip oluyor. Özellikle hastalıklardan korunmak ve vücudumuzun bağışıklığının arttırılması için C ve A vitamini gibi antioksidan vitaminler çok önemli yer kaplamakta. Havuç, ıspanak, brokoli, turunçgiller gibi besinlerde bol bol C vitamini ve A vitamini bulunmakta. Günlük besin tüketiminizde bu vitaminlerin kaynaklarını arttırmak bizi enfeksiyonlardan korur” dedi.C vitamininin, fazla bekletilmesi durumunda kaybolabileceğini ifade eden Diyetisyen Uslu, bu vitaminin çok hassas olduğunu söyledi. Dr. Uslu, “Günlük sıvı alımının arttırılması ve enfeksiyonlardan korunmak için C vitamini alımı çok önemli. Bunu meyve suyu şekli, örneğin portakal suyu veya mandalina şeklinde tüketirsek, hem sıvı ihtiyacımızın giderilmesi hemde C vitamini tüketimi açısından çok önemli olur. Fakat bu meyvelerin sularının sıkıldığında hemen içilmesi gerekir, çünkü C vitamini çok hassas bir vitamindir ve hemen kaybolmaya meyillidir" diye konuştu.

"GÜNEŞTEN DAHA AZ FAYDALANDIĞINIZDA D VİTAMİNİ BULUNDURUN"

Kış ayında güneşten çok az faydalanıldığında, D vitamini öneren Uslu, bu vitaminin en önemli kaynağının balık olduğunu söyledi. Uslu, “Kış mevsiminde güneşten daha az faydalandığımız için D vitaminini daha az alırız. D vitaminini besinlerde çok fazla bulamayız. En önemli kaynaklarından biri balıktır. Çok az miktarda bulunmasına rağmen. Balık aynı zamanda iyot, selenyum ve omega 3 içerdiği için kış mevsiminde imkanlar dahilinde haftada 2 veya 3 defa tüketilmeli. E vitamini, A vitamininin oksit olmasını engeller ve aynı zamanda bizi hastalıklardan korur. Yeşil yapraklılar, fındık, ceviz gibi yağlı tohumlarda bulunur. Bu vitaminleri ana öğünlerimize ve ara öğünlerimize dengeli bir şekilde dağıtarak hastalıklardan korunabilir ve aynı zamanda kış mevsimini daha güzel bir şekilde geçirebiliriz" ifadelerini kullandı.

KIŞIN KARBONHİDRAT ALIMINI AZALTMALIYIZ

Kış mevsiminde daha az aktivite yapıldığı için kilo artışı olacağını ifade eden Uslu, bunun obeziteye neden olacağını söyledi. Basit karbonhidratlardan kaçınılması gerektiğini ifade eden Uslu, “Bunun dışında kış mevsiminde dışarıdaki aktivitemiz çok azdır ve kilo artışımız olacaktır. Daha çok yağlı besinlere ve şekerli besinlere yöneliriz. Daha az aktivitede bulunuruz. Kilo alırız, bu da obeziteye neden olur. Bu yüzden özellikle basit karbonhidratlardan kaçınmalı. Yani çayın şekerinden kaçınmalı ve kompleks hidratlara yönelmeli. Aynı zamanda egzersiz yapmaya yönelmeliyiz. Yağlı besinlerden uzak durmalı, özellikle kış geldi diye karbonhidrat ya da yağları arttırmamalıyız" dedi.

Bu haber 1,232 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,878 µs