En Sıcak Konular

Bakanlık’tan ‘Danone’ açıklaması!

4 Temmuz 2013 09:51 tsi
 Bakanlık’tan ‘Danone’ açıklaması! Sağlık Bakanlığı, The Independent gazetesinde yayınlanan makalede 'Danone firmasının kampanyasının desteklendiği' iddiasını kabul etmedi.

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Sağlık Bakanlığı, bebek beslenmesinde, Dünya Sağlık Örgütü'nün 'Anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları' programını uygulamaktadır. Program, ilk 6 ay sadece anne sütü, 6 aydan sonra uygun ek gıdalar desteğinde emzirmenin 2 yaşına kadar sürdürülmesini önermektedir. Sağlık Bakanlığı'nın herhangi bir firma ya da ürün ile ilgili tavsiyesi söz konusu değildir." denildi.

Bu haber üzerine bakanlıktan açıklama geldi:

TÜRKİYE'DEKİ 'APTAMİL' SKANDALI İNGİLİZLERİ AYAKLANDIRDI

Nestle'nin ardından ünlü çocuk maması markası Aptamil'in üreticisi Danone'nin adı anne sütü skandalına karıştı.

İngiltere, dünyanın önde gelen bebek maması markası Aptamil'in üreticisi Danone'nin Türkiye'deki reklam kampanyasını tartışıyor. Independent gazetesi adına Bureau of Investigative Journalism isimli kuruluşun yaptığı araştırmaya göre, Danone'nin bebek maması Aptamil'in Türkiye'deki pazarlaması sürecinde, altı aylık bebeklerin ihtiyaçlarının sadece anne sütü ile karşılanamayabileceği, annelere bu eksikliği telafi etmek için bebek maması almaları önerildi. Haberi manşetinden duyuran Independent, bu durumun 1970'lendeki Nestle'nin mama skandalını akıllara getirdiğini açıkladı. O dönem pek çok ülke Nestle'yi boykot etmişti.

DSÖ ve UNICEF temkinli

Büyüyen mama pazarının Batılı uluslararası şirketler için çok önemli olduğunu yazan Independent, bu kampanya sayesinde Türkiye'deki bebek maması satışlarının en az yüzde 15 oranında arttığını iddia etti. Gazete, bunun sebebinin, hiç ihtiyaç olmamasına rağmen annelerin bebek maması kullanmaya başlamaları olduğunu öne sürdü. Kampanyanın Dünya Sağlık Örgütü'nün [WHO] önerileri doğrultusunda başlatıldığını söyleyen Danone, ayrıca Dünya Sağlık Örgütü ve bir Birleşmiş Milletler kuruluşu olan UNICEF'in kampanyayı desteklediğini açıkladı. Buna karşılık Dünya Sağlık Örgütü Danone'nin kendi ismini ve logosunu kullanmayı bırakmasını talep etti. UNICEF ise kampanyayı desteklemediğini bildirdi. Son gelişmelere Danone'den şöyle yanıt geldi: Kampanya 'anne sütü ile rekabet amacı' taşımıyor burada, asıl derdimiz pirinç unu gibi 'uygun olmayan' gıdalar. "UNICEF'in Türkiye şubesi, Dünya Sağlık Örgütü ve diğer bazı kurumlar kampanyamızı destekledi. Dünya Sağlık Örgütü, yazılı materyallerde kendi logosunun kullanılmasına müsaade etti. Kampanya sayesinde annelerin tahminine göre bebeklerine verdikleri süt yüzde 63 oranında arttı."

Sabah




Bu haber 1,479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,898 µs