En Sıcak Konular

Durgun sularda yüzmeyin!

25 Haziran 2013 09:26 tsi
Durgun sularda yüzmeyin! Doç. Dr. Fatih Oğhan, gölet, havuz ve kanal gibi durgun suları serinlemek için kullananları birtakım tehlikelerin beklediğine dikkat çekti.

az tatilinin gelmesi ile birlikte denizlere ve havuzlara akın eden vatandaşların kulak ve burunlarına su kaçmaması için dikkati olmalarını isteyen Doç. Dr. Fatih Oğhan, temiz olduğu takdirde denize gönül rahatlığıyla girilebileceğini söyledi.

Deniz suyunun temiz olması halinde sinüsleri açtığını, bazı hastalıkların tedavisinde faydalı olduğunu ifade eden Oğhan, 'Deniz suyu yararlı, ama havuz suları ters etki yapar. Havuzun kimyasalları veya her şeyi çok iyi olsa bile sinüzit ve alerjik nezle hastalıkları olanlar için çok zararlı. Kulağında problem olan kişilerin çok dikkat etmeleri gerekir. Günümüzde tercih edilen deniz suları bile sanıldığı kadar masum olmayabiliyor. Yüzücü kulağı diye adlandırılan dış kulak yolu ağrılı iltihaplar, enfektif konjonktivit de dediğimiz göz iltihapları, kulak ve genital bölge gibi yerlerde mantar enfeksiyonları, kirli suyu yutan kişilerde gastroenterit ve ishaller, üst solunum yollarında her türlü enfeksiyon şikayetleri görülebilir' dedi.

Tuzlu suyun kulak yolunun asit-baz dengesi üzerine olumsuz etki yaparak dış kulak yolunda enfeksiyona sebebiyet verdiğini hatırlatan Oğhan, kulak yolundaki kirin deniz suyu ile şişerek kulak tıkanmasına ve kendinizi çok keyifsiz hissetmenize yol açabileceğini söyledi. Oğhan, 'Kulak zarı delik olan hastalar yaz aylarında kirli sulardan ciddi enfeksiyonlar kapabilmekte, bu enfeksiyonlar kulak akıntısı, uğultu, işitme kaybı, baş dönmesi ve kulak ağrısı şeklinde kendini gösterebilmektedir. Bu hastalara tavsiyemiz yüzerken silikonlu kulak tıkaçları ve bone kullanmaları, mümkünse kafalarını suya sokmamaları şeklinde olacaktır. Bazen basit enfeksiyonlar tedavi edilmediğinde, hastalık 'içinden çıkılmaz' hale gelebilmektedir. Bu yüzden serinlemek için yüzmeyi seçen herkese tavsiyemiz durgun olmayan suları tercih etmeleri' diye konuştu.

Sabah



Bu haber 2,411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,233 µs