En Sıcak Konular

GDO’ya karşı küresel video isyanı!

25 Haziran 2013 09:21 tsi
GDO’ya karşı küresel video isyanı! Bu “isyana” katılmak çok basit, bu videoları mümkün mertebe çok yere ulaştırmak, paylaşmak ve özellikle çok sayıda bürokratın ilgisini çekmeye çalışmak.


Haricihaber soruyor: Sağı solu pisletip, esnafın ekmeği ile oynamak yerine, yalan yanlış tahrikler saçmadan, mantıklı ve doğru formattaki belgeseller ile internet üzerinden "küresel sermayeye ve onun gıda tedarikçilerine" isyan eden gençlerden neden bizde yok?

Sağlık haber portalı naturalsociety.com önderliğinde gerçek manada "çevre ve sağlık" duyarlılığı olan dünya gençliği, internet üzerinden ilginç bir örgütlenmeye gidiyor. Portalın kurucusu Anthony Gucciard, RussiaToday'e bu konu ile ilgili bilgi vermiş. Özellikle ABD'de GDO-devi Monsanto lehinde tuhaf tuhaf tekelci kanunlar çıktıkça, ABD'li sağlık stkları böylesi protesto hareketleri örgütlemeye çalışıyor.

Bu yeni hareketin adı "Monsanto Video revolt" yani Monsanto video başkaldırısı. Naturalsociety.com'un bu çağrısına naturalnews ve global healing center da destek veriyor. 24 haziranda sosyal medyalara ve youtube, konu ile ilgili videolar yüklenecek ve gdo'lu ürünlerin ve özellikle Monsanto'nun bu konudaki zararları anlatılacak.

Bu "isyana" katılmak çok basit, bu videoları mümkün mertebe çok yere ulaştırmak, paylaşmak ve özellikle çok sayıda bürokratın ilgisini çekmeye çalışmak.

Ülkemizdeki sözde çevrecilerin parklarımıza mirkop saçtıkları, madara olduktan sonra Avrupalı performans sanatçılarına özenip sözde "happening" gerçekleştirdikleri, vesayetin bekçisi heykellere özenip ipe sapa gelmez maskaralıklar sergilediği şu günlerde, gerçekten çevreci olup gıda ve insan sağlığı ile ilgili etkin çalışmalar üreten naturalsociety gibi stkları gıpta ile takip ediyoruz.

Gıda güvenliği hareketi



Bu haber 1,515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,301 µs