Korkutucu tohum üreticileri, yani genlerini değiştirdikleri tohumları çoğaltan uluslararası dev şirketler Meclis’imize baskı yapıyor. “Korkunç tohumlarımız ülkenize serbestçe girsin, ithal edilsin, ekilip biçilsin, yenilip içilsin” diyorlar.
Son on senedir, Türkiye üniversitelerinden kiraladıkları bilimci adamlara bu tohumlar hakkında pembe masallar yazdırıyorlar. Bol dolarlı propagandalarına göre, korkunç tohumlar dünyada açlığa çare olacak”mış”. Böcek ilacı ve yabani ot ilacı kullanılmayacak”mış”. Kuraklıkta bile susuz ürün alınacak”mış”. Her şey çok güzel olacak”mış”.
Gerçekten mi?
Gazap Üzümleri’nde Steinbeck, topraklarına haciz gelen, iflas eden, malını mülkünü bırakıp gitmek zorunda kalan Amerika’nın küçük çiftçilerini anlatır. Toprakları büyük şirketlere, sermayeye kalmış, çiftçiler ucuz iş gücü olarak şehirlere göç etmiştir.
Korkunç tohumların ülkemize girişi yasalarla serbest bırakılırsa neler olacak? Bilimkurgu senaryosu gibi bir gelecekle karşılaşabiliriz.
Küçük çiftçilerimiz tehlikede
Küçük çiftçilerimizin yerli, doğal tohumları bulmaları, satın almaları zorlaşacak; hatta yasaklanacak. Korkunç tohum almaları yönünde teşvikler (baskılar) olacak. Korkunç tohum şirketleri küçük çiftçilerimize, sanki kara kaşlarının hatırı için, krediler dağıtacak.
Korkunç tohumları alırlarsa, bunların yanında satılan böcek ilaçlarını ve ot ilaçlarını da kullanmak ve aynı şirketten satın almak zorunda kalacaklar. Paraları yoksa tohum şirketinden borç alacaklar. Bunların tefeciden de kötü olduğunu, trende bir tarak alana cımbızı bedava veren satıcı gibi tokgözlü olmadıklarını bilmeyecekler.
Daha ürün toprağa girmeden büyük bir borca girmiş, tarlalarını ipotek ettirmiş olacaklar. Mahsul zamanı korkunç şirketin vaad ettiği kadar ürünü yetiştirirlerse zengin olacaklarını hayal edecekler. Ekimden hasada kadar kendi tarlalarında tohum şirketinin kiralık işçisi gibi çalışacaklar. Vaatler tutmazsa iflas edecekler. Tarlalarını kaybedecekler. Hindistan’da Monsanto’nun korkunç pamuk tohumlarını ekip de iflas eden küçük çiftçiler gibi, Allah göstermesin, canlarına kıymayı düşünecekler.
Korkunç tohumlardan çıkan mısırı, pamuğu satın alacak olan şirketler de korkunç tohumcuların akrabaları olacak. Ürünler onların söylediği fiyattan alınacak. Piyasa koşullarını onlar belirleyecek. Onların dediği olacak. Dünyayı onlar kontrol edecek.
Devlet kurumlarının söz söyleyecek mecali kalmışsa bile esrarengiz büyük biraderlerinin yardımıyla susturacak ve istediklerini gene yaptıracaklar.
Çiftçilerimiz iflas etmekten kurtulsa bile, her sene yeni tohum, yeni böcek ilacı, yeni ot ilacı almak zorunda kalacaklar. Tohum şirketlerine devamlı borçlu veya bağımlı hale gelecekler. Emredileni ekecek, emredileni biçecekler. Milletin efendisi değil, şirketlerin kölesi olacaklar.
Zamanla (hemen değil, onyıllar içinde) küçük çiftçilik yok olacak. Hasan Emmi’nin, Zühtü Dayı’nın babadan kalma topraklarının tümüne Monsantogiller, Syngentagiller, Rockefellergiller ve Türkiye'deki "soylu" ahbapları sahip olacak (isimler tamamen hayal ürünüdür). Burada, kendilerinin ve diğer seçkinlerin (artık ne demekse) yiyeceği doğal tohumları veya halkın yiyeceği korkunç tohumları ektirecekler.
Sağlığımız tehlikede
Hitler’in ari seçkinleri yiyecekleri doğal ve temiz gıdalarla gittikçe daha da seçkinleşecek, güzelleşecek ve gençleşecekler. Korkunç tohumları yiyecek olan halk ise garip alerjilerle, garip kanser türleriyle, garip hastalıklarla boğuşacak. Seçkinlerin hastanelerine yatacak, onların ilaçlarını ve kısırlık tedavilerini kullanacak.
Seçkinlerin televizyon kanalları çocuklar için korkunç tohumlardan üretilmiş gazlı içeceklerin, şekerlemelerin, cipslerin reklamlarını yayınlayacak. Televizyonlarındaki haberlerde iflas eden çiftçilerden, korkunç tohumlardan, kısırlığın ve kanserin neden arttığından hiç bahsedilmeyecek.
Korkunç tohumların vereceği korkunç zararları açıklayan bilim adamları Meksikalı Prof. Ignacio Chapela gibi işinden atılacak veya Prof. Dr. Şeminur Topal gibi laboratuarından, öğrencilerinden ayrı düşürülecek. Hatta sudan sebeplerle günün birinde hapse atılacak.
Hâlâ çocuk doğurabilen azınlık, belki de doğuştan organları eksik veya hasta bebekler getirecek dünyaya. Anneler bebeklerine mama yapmak için gerçek bir buğdaydan yapılmış nişastayı hiç bulamayacak. Küçük çocuklara içirilecek bir yudum temiz süt kalmayacak. Bu sırada inekleri de klonlamış, çok doğuran tavşanların genlerinden eklemiş olacaklar. Veya çok süt vermeleri için, genlerini değiştirdikleri bakteriden üretilmiş hormonu enjekte edecekler.
Biz (halk), ne yediğimizden bir türlü emin olamayacağız. Ekmek aldınız diyelim. İçinde kullanılan buğday gerçekten buğday mı, yoksa buğdayın içine kertenkelenin kuyruğunu tuttuğunuzda bırakıp kaçmasını ve yeni bir kuyruk çıkarmasını sağlayan kendini yenileyici genleri eklenmiş bir şey mi?
Gıda bizim için gıda olmaktan çıkacak. Allah’ın yarattığı gerçek bir domatesi mi, yoksa insan müdahalesiyle bozulmuş domates-kutup ayısı genlerinden karıştırılmış bir şeyi mi yediğimizi hep merak edeceğiz. Şüphe, kuruntu, tedirginlik hâkim olacak sofralarımıza. İnce kabuklu pembe kirazlar hayal olacak. Erik kadar sert, standart, sevimsiz kirazlar kaplayacak her yanı.
Ruh ve beden sağlığımızı koruyan doğal ve temiz gıdalara erişemeyeceğimiz için depresif, mutsuz olacağız. Kemiklerimiz pek gelişmeyecek. Dişlerimiz erken dökülecek. Hemen saçımız beyazlayacak. Kafamızı fazla çalıştıramadan, işçi olarak çalışacağız seçkinlerin işyerlerinde.
Anadolu’nun binlerce yıllık gen hazinesi tehlikede
Korkunç tohumların ekildiği tarlalardan, komşu tarlalara polenler uçacak. Doğal ve temiz tohumlarımız bu korkunç polenlerle kirlenecek. Mesela buğdayın gen kaynaklarının bulunduğu, binlerce yıldır buğday ekilen Urfa’ya, Mardin’e korkunç tohumlarla buğday dedikleri şey ekilirse, binlerce yıllık yerli buğday türlerimiz kirlenecek ve zamanla, yok olacak.
Arılar korkunç polenlerle bal yapmaya çalışacak. Tarla fareleri korkunç tohumları yiyecek. Yılanlar bu fareleri, çok uzaktan uçup gelmiş leylekler de bu yılanları yiyecek. Bütün canlılar, otlar, böcekler, hayvanlar birbirinden etkilenecek. Aynı insanlardaki gibi, daha önce görülmemiş hastalık türleriyle boğuşacak, belki de toptan yok olacaklar.
The World according to Monsanto (Monsanto’ya Göre Dünya) isimli belgeselde, korkunç soyalı tarladan her gün geçmek zorunda kalan fakir çocuğun ayaklarında çıkan garip yaralar gibi yaralarımız olacak. Hiç korkunç tohum ekmemiş Meksika’nın bir dağ köyünde doğal mısırların genlerinin bozulması gibi, en doğal zannettiğimiz yabani otun geninde bile değişiklikler olacak. Rüzgar, kuşlar, böcekler korkunç polenleri, hiç bilmeden, çok uzaklara taşıyacak.
Kimyasal ilaç bile girmemiş tertemiz topraklarımıza, mesela Iğdır’a korkunç tohumlar ekilecek.
İlaç olarak kullandığımız yabani karabaş otumuz patentlenecek. Bir gün sizin bahçenizde biterse başkasının “ticari” malını ektiğiniz için dava açılacak. Hâlâ kalırsa, bütün kekiklerimiz, buğdaylarımız, hindibalarımız, Osmanlı çileklerimiz onların malı olacak.
Toprak isyan edecek. Yıpranacak. Verim vermeyecek. Küsecek.
Korkunç tohumlarla dünya yemyeşil olacak. Yemyeşil bir çöl… Bu çölde sadece korkunç tohumlar olacak. Arısız, leyleksiz, kuşsuz (ve belki de insansız, yani “halksız”) bir çöl.
Biyogüvenlik Yasası bir an önce çıkmalı
Biz bolluk bereket içinde yaşayan bir ülkeyiz, çok şükür. Korkunç tohumlara hiçbir ihtiyacımız yok. Aslında hiçbir ülkenin ihtiyacı yok.
Biyogüvenlik Yasası bir an önce çıkmalı. Korkunç tohumların ülkeye adım atmasını, ithal edilmesini, ekilmesini, tüketilmesini kesinlikle yasaklayan bir yasa çıkmalı. Doğal bitki ve hayvanlarımızın korkunç şirketler tarafından patent altına alınması engellenmeli. Patent alınacaksa devlet kurumlarımız almalı ve milli servetimiz olarak tescillenmeli.
Kendimizi korkunç tohumlardan, korkunç şirketlerden koruyacak olan bir yasa çıkmalı. Bu gizli istiladan, sinsi planlardan kurtulmamız; Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu’nun söylediği gibi, yeni bir Kurtuluş Savaşı başlatmamız gerekiyor.
Doğal ve temiz gıda hepimizin hakkı.
Değerli okuyucumuz,
Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
· Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
· Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
· Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
· Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
· Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
· Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
· Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
· Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.
Yorumlar
+ Yorum Ekle