En Sıcak Konular

Saraçoğlu'ndan kış önerileri

27 Aralık 2013 10:57 tsi
Saraçoğlu'ndan kış önerileri Okul çağındaki çocuklar ve yetişkinler için Prof. Dr İbrahim Adnan Saraçoğlu’ndan şifa kaynağı kürler ve tarifleri..

Kış aylarında özellikle okul ortamında çocukların mikroplarla daha fazla karşı karşıya gelebileceğini belirten Saraçoğlu her gün sabah akşam uygulanacak Ada çayı gargarası ile hastalıkların önüne geçilebileceğini söyledi.

İŞTE SARAÇOĞLU’NDAN KIŞ ÖNERİLERİ

*Boğaz, bademcik iltihapları ve ağız içi enfeksiyonlar için 1 bardak suya bir miktar adaçayı atılarak kaynatılan su ile gargara yapılması son derece faydalı.

*Çocuklarda ve yetişkinlerde özellikle kış aylarında şiddetini artıran kronik öksürük vakaları için kaynar sütte 5-6 adet hatmi çiçeği atılarak 5 dakika bekletildikten sonra içilmeli. Kısa süre içinde etkisi görülüyor.

*Antibakteriyel özelliği sebebiyle dut kurusunun mutfaklardan eksik edilmemesi gerekiyor. 1,5 yemek kaşığı dut kurusu suda kaynatılarak içildiği takdirde tüm vücut temizleniyor ve hastalıklara karşı direnci artıyor. Maydanoz ve limon suyunun birlikte hazırlanarak 15 gün süreyle içilmesi de vücuttan toksinleri atıyor ve güçlendiriyor.

*Yetişkinlerde mevsim geçişlerinde ve hamile bayanlarda özellikle ilk aylarda görülen yorgunluk ve halsizlik halinin giderilmesi ve vücut direncinin artırılması için ise beyaz taze üzüm tüketilmesi çok büyük fayda sağlıyor.

Son yıllarda artan özellikle Kanser başta olmak üzere pek çok hastalığın kaynağının hormon bozuklukları olduğunu vurgulayan Saraçoğlu dengeli beslenme yanında geleneksel beslenme ve ülkemizde yetişen yerli ürünlerin tüketilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Bu haber 1,536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,244 µs