En Sıcak Konular

Sofranızdaki tehlikeleri önlemenin 7 yolu

27 Aralık 2013 10:52 tsi
Sofranızdaki tehlikeleri önlemenin 7 yolu Yediğiniz besinlerin vücudunuza sağlık katmak yerine sağlığınızdan götürmesini istemiyorsanız 7 maddelik sağlıklı gıda tüketme rehberini dikkatli okumalısınız.

Sağlıklı beslenmenin yolu, sağlıklı gıda seçimleri yapmaktan ve bu gıdaları sağlıklı yöntemlerle muhafaza etmekten geçiyor. Pudra.com’un bu yazısında, uzmanların görüşlerinden derlediğimiz sağlıklı gıda tüketme rehberiyle karşılaşacaksınız.

Yediğiniz besinlerin vücudunuza sağlık katmak yerine sağlığınızdan götürmesini istemiyorsanız, onları tehlikeli hale getirmemek için bu önerileri dikkate almalısınız.
Buzdolabı ısısına dikkat!


Buzdolabınızın ısısını 4 derece ve altında tutmaya dikkat edin. Uzmanlar, bakterilerin 4 derece ile 60 derece arasında geliştiğini belirtiyor.
Doğal gıda tüketin


Alışveriş yaparken yerel pazarlardan ya da organik pazarlardan ürün almaya özen gösterin. İmkanınız varsa et, süt, yumurta, sebze, meyve gibi ürünleri doğal yoldan yetiştirdiğini bildiğiniz çiftliklerden, direkt olarak üreticiden satın alın.
İşlenmiş gıda satın almaktan vazgeçin


Hazır gıda, hızlı hayatlarımıza kolaylık getiriyor ama sağlığımızdan götürüyor. Kendin hazırla kendin ye sistemi ise hem sağlık hem de maddiyat açısından daha kazançlı. Hazır gıdalardan tamamen kaçış da yok elbette. Bu durumda aldığınız ürünün etiketini dikkatlice okumak büyük önem taşıyor. Seçtiğiniz gıda maddesinin trans yağ içermediğinden, az tuz ve düşük doymuş yağ oranı içerdiğinden emin olmalısınız.
Sebzeleri iyi yıkayın


Yeşil yapraklı sebzeler, lahana, patates, domates gibi sebzeleri yıkarken ekstra özen gösterin. ABD’de 1990-2006 yılları arasında gıda kaynaklı salgınların yaklaşık yüzde 40’ının gıda kirliliğinden kaynaklandığı tespit edildi.
Sebzeleri poşetsiz saklayın


Sebzeleri poşetleriyle buzdolabına koyanlardan mısınız? Bu alışkanlığınızdan derhal vazgeçmelisiniz. Çünkü uzmanlar poşetten sebzeye sürekli bir plastik geçişi olduğunu belirtiyor.
Dondurma ve yoğurt kaplarını saklama kabı olarak kullanmayın


Dondurma ya da yoğurt bittikten sonra kaplarını yıkayıp saklama kabı olarak kullanmayın! Unutmayın, plastik kaplar her zaman en sağlıksız olandır. Üstelik dondurma ve yoğurdun üzerindeki son kullanma tarihi, aynı zamanda kabın da son kullanma tarihidir. Bu tarihi geçirirseniz kabın içine koyduğunuz yiyecek ve içeceklere plastik geçişi olur. İşte bu nedenle mümkün olduğunca cam kavanoz ya da kase kullanmalısınız.
Yumurtayı kutusundan çıkarmayın


Yumurtanın hem kendisi hem de kabuğu bakteri taşıdığından yumurtaları buzdolabı raflarına dizmek yerine kendi kutusunun içinde muhafaza edin. Çünkü yanına konulmuş herhangi bir besin, örneğin yarım limon varsa, bakterilerin çapraz geçiş ile taşınmasına sebep olur. Ayrıca yumurtaya dokunduktan ve kırdıktan sonra da ellerinizi sabunlu su ile dezenfekte edin.

pudra.com



Bu haber 1,222 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,240 µs