En Sıcak Konular

Gece ve haftasonu çalışan ebeveynler dikkat!

6 Aralık 2013 10:42 tsi
Gece ve haftasonu çalışan ebeveynler dikkat! Gece ve haftasonu çalışan ebeveynler dikkat!Yeni bir araştırma, anne ve babası akşam, gece ve hafta sonu çalışan çocukların, sağlıklı bir aile hayatından mahrum büyüdükleri için ruhsal ve fiziki sağlıklarının tehlikeye girdiğini ortaya koydu.

Almanya'daki Berlin Bilim Merkezi’nden Jianghong Li’nin öncülüğünde uluslararası bir araştırma ekibi tarafından gerçekleştirilen bir çalışmaya göre, anne-babaların bu şekilde çalışması çocuklarının sosyal ve duygusal durumunu olumsuz yönde etkiliyor. Anne ve babasını nadiren gören çocuklar, görüştüklerinde de depresif tutumlarla karşılaşınca davranış bozukluklarından obeziteye kadar bir dizi sağlık sorunu yaşıyor. Ailelerin akşam, gece ve hafta sonlarında çalışması çocukların üzerinde çeşitli olumsuz etkiler bırakıyor.

Davranış bozukluğu, konuşma, okuma, matematik gibi alanlarlarda düşük seviyede olan beceri ve obezite, normal saatlerin dışında çalışan anne-babaların çocuklarında daha belirgin bir şekilde gözlemlenmiş. Uzmanlara göre çocukları olumsuz etkileyen sebepler arasında yorgun düşen anne-babanın depresif tutumu, zaman ayıramadığı için çocuğun eğitim mesuliyetinin daha az bilincinde olması ve çocuğuyla arasında yeterli miktarda paylaşım olmaması geliyor.

Aradaki soğukluk ise aile içi desteğin önemli derecede düşmesini beraberinde getiriyor. Bu durumun özellikle yoksul ve boşanmış ailelerde daha çok gözlemlendiğine dikkat çeken uzmanlar, ailede ve işyerinde daha fazla devlet desteğinin gerekliliğine dikkat çekiyor.

cihan 

Bu haber 1,200 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,346 µs