En Sıcak Konular

Karlı havadaki güneşe dikkat!

3 Aralık 2013 09:55 tsi
Karlı havadaki güneşe dikkat! Türkiye'de etkisi gösteren kar yağışının ardından vatandaşlara uyarılarda bulunan göz doktorları, karlı havalardaki güneş ışınlarının gözleri tehdit ettiğini söyledi.

Karlı havadaki güneşe dikkatNet Gör Göz Merkezi Hastanesi Göz Hastalıkları Operatörü Dr. Nihat Çağlar, Kışın kardan yansıyan zararlı ışınların göz hastalıklarına yol açtığını ve gözün bozulmasına neden olduğunu söyledi. Dr. Nihat Çağlar, Karlı ve güneşli günlerde özellikle yüksek kesimlerde ultraviyole ışınlarının daha fazla olduğunu ve bu zararlı ışınların karda etkisini iyice göstermektedir. Dağda bol güneş olan ortamlarda kardan yansıyan ışınlar, ultraviyole ışınlarının gücünü biraz daha artırmaktadır. Dolayısıyla çıplak gözle karda ve dağda gezinti yapanların gözlerinde ileri derecede batma, sulanma, ağrı kızarıklık gibi şikayetler oluşmaktadır. Ultraviyole ışınları gözde kornea vakasının ön kısımlarında erozyon oluşturmaktadır. Hasta batma sulanma kızarma şikayeti ile ultraviyole ışınlarından rahatsız olduğunu söyleyerek hastanelere başvurmaktadırlar' dedi.
 
KARIN İHTİŞAMINA KAPILIP ZARARLI IŞINLARI FARK EDEMİYORLAR
 
Dr. Çağlar, 'Karlı ortamların ihtişamına kapılıp vatandaşlar gezmeye dalıp karın keyfinin çıkarırken kardan yansıyan ultraviyole ışınlarını fark edemiyorlar ve gezerken gözlük kullanmadıkları için gözlerinde kış güneşinin etkisini daha sonra fark ediyorlar. Kış güneşinin göze etkisinden sonra tedavi olarak çok bir şey yapamıyoruz sadece belli zaman karanlık ortamlarda beklenmesini söylüyoruz.

Sabah 


Bu haber 1,015 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,298 µs