En Sıcak Konular

Kalp ve damar hastalıklarının ilacı alıç

27 Kasım 2013 13:51 tsi
Kalp ve damar hastalıklarının ilacı alıç Uzmanlar alıcın kalbin en iyi ilacı olduğunu belirtirken, an­ne sü­tü­nün ar­tı­rıl­ma­sı­na da bü­yük fay­da sağ­la­dı­ğı­nı açıkladı.

Doç. Dr. Ay­dın Uzun, alı­cın sağ­lık açı­sın­dan çok önem­li bir mey­ve ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek,''­Kal­bin en iyi ila­cı alıç­tır. Alıç, özel­lik­le kalp des­tek­le­yi­ci ve kalp-da­mar sis­te­mi fonk­si­yon­la­rı­nı nor­ma­li­ze et­mek için kul­la­nıl­mak­ta­dı­r'­' de­di. Uzun, alı­cın, kal­si­yum, po­tas­yum, fos­for, de­mir açı­sın­dan zen­gin ol­du­ğu­nu söy­le­di. Alı­cın an­ti­ok­si­dan­lar ve di­ğer ba­zı kim­ya­sal bi­le­şik­ler­le bir­lik­te vü­cu­da önem­li kat­kı­la­rı­nın ol­du­ğu­nu vur­gu­la­yan Uzun, an­ne sü­tü­nün ar­tı­rıl­ma­sı­na da bü­yük fay­da sağ­la­dı­ğı­nı be­lirt­ti.

Uzun, ''A­lıç, kalp­te ok­si­jen ve kan akı­şı­nın art­ma­sı­na yar­dım­cı olur, kan da­mar­la­rı­nın çe­per­le­ri­ni güç­len­di­rir. Kalp ritim bo­zuk­luk­la­rı, si­nir­sel kalpçar­pın­tı­la­rı, kalp kas­la­rı za­fi­ye­ti, kalp kri­zi son­ra­sı yük­sek kan ba­sın­cı ba­kı­mın­dan da çok fay­da­lı bir mey­ve­di­r'­' ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

MUHTEŞEM DÖRTLÜ: ÇÖREKOTU, SARIMSAK, EKİNEZYA, GEVEN


Vü­cu­dun sa­vun­ma sis­te­mi­ni des­tek­le­me­ye yar­dım­cı ola­rak bi­lin­me­si­ne rağ­men bit­ki­le­rin ye­te­rin­ce ya da fay­da ede­cek şe­kil­de tü­ke­ti­le­me­di­ği söy­le­yen Prof. Dr. Er­dem Ye­şi­la­da, her bit­ki­nin ba­ğı­şık­lık sis­te­mi üze­rin­de­ki et­ki­si­nin ay­rı ol­du­ğu­nu söyledi.

Prof.Dr. Erdem Ye­şi­la­da "Ba­ğı­şık­lık sis­te­mi üze­rin­de fark­lı şe­kil­ler­de et­ki­li ol­du­ğu bi­lim­sel araş­tır­ma­lar­la des­tek­le­nen birkaç bit­ki­sel bi­le­şe­nin akıl­cı doz ayar­la­ma­la­rı ile bir ara­ya ge­ti­ril­di­ği gı­da ka­rı­şım­la­rı­nın kul­la­nıl­ma­sı, da­ha kap­sam­lı bir ko­ru­yu­cu­luk ve et­kin­lik sağ­la­ya­bil­me­si ba­kı­mın­dan önem­li­di­r" di­ye ko­nuş­tu. Dr. Er­dem Ye­şi­la­da, des­tek­le­yi­ci en iyi gı­da tak­vi­ye­si ka­rı­şım­la­rı­nın ise vi­rüs­ler üze­rin­de et­ki­li ol­du­ğu bi­li­nen ge­ven, ba­ğı­şık­lık üze­rin­de­ki et­ki­siy­le bi­li­nen çö­rekotu, en­fek­si­yon şid­de­ti­ni azalt­ma­sıy­la bi­li­nen sa­rım­sak ve eki­nez­ya kom­bi­nas­yon­la­rın­dan oluş­tu­ğu­nu da söz­le­ri­ne ek­le­di.

SERDA KIVILCIM - BUGÜN GAZETESİ

Bu haber 1,443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,703 µs