En Sıcak Konular

Küçük sorunlara doğal çözümler

16 Temmuz 2013 09:50 tsi
Küçük sorunlara doğal çözümler Böcek ısırığı, güneş yanığı, çatlayan topuklar, yol tutması, tırnak sararması, ter kokusu ve deri döküntüleri… Bu sorunlarla baş etmek için ev yapımı pratik çözümlerimiz var.


İşte, yaz mevsiminde oluşan sağlık sorunlarına pratik çözümler… 

Böcek ısırığı

Eski bir Çin tedavi yöntemine göre böcek ısırığında muz kabuğunun içiyle yara olan bölgeyi ovmak gerekiyor. Bu tedavi yönteminin iltihaplanmayı ve tahrişi azalttığı görülüyor.

Böcek ısırması durumunda hijyenik mendille ya da su ve sabun yardımıyla yara olan bölgeyi temizleyin. Daha sonra muz kabuğunun iç tarafını beş dakika kadar ısırılmış bölgede tutun. Ara sıra ovun ama bölgeyi durulamayın. Muz kabuğunun tortusundan bir miktar deride kalmasını ve kurumasını sağlayın. Isırılan bölgeyi kaşımayın. 

Güneş yanığı

İçinde asetik asit bulunan sirke; güneş yanığına, kaşınmaya, iltihaplanmaya kolayca uygulanabilir. Sirke, güneşten yanmış cildin pH dengesinin oluşmasına yardım eder ve iyileşmeyi sağlar. Dermatologlar sirkeyi lazer uygulamasından sonra da öneriyor. Antiseptik özelliğiyle sirke, kabarcıklar ve soyulmada yardımcı olur ve mikropların öldürülmesine yardım eder.

Uygulamada, bir miktar kağıt havlu, peçete ya da ince kumaşı beyaz ya da elma sirkesine batırarak ıslatın, daha sonra yanık olan bölgenin üstüne koyun. Havlu orada kuruyana dek kalmalı. Gerek duydukça işlemi yineleyin.

Aynı zamanda bir sprey şişeyi sirkeyle doldurun ve vücudunuzun yanık olan bölgelerine birkaç saatte bir ya da ağrı hissettiğinizde sıkın.

Çatlamış topuklar

Sindirim protein enzimleri içeren papaya meyvesi, çatlayan topukların ve ayak tabanlarının tedavisinde yardımcıdır.

Papayayı püre haline getirip çatlayan bölgeye sürerek 15 dakika bekletin. Daha sonra ılık suyla durulayın. Bu işlemi haftada iki kez uygulayın. 

Sararan tırnaklar

Uzun süre ojeli kalan ve bakımsız bırakılan tırnaklar bir süre sonra sarımsı bir renk alır. Tırnakları beyazlaştırmak için hidrojen peroksit ve karbonata ihtiyacınız var.

İlk olarak tırnaklarınızı 10 dakika kadar ılık suda bekletin. İyice kurulayın. Bir yemek kaşığı hidrojen peroksit ve üç yemek kaşığı karbonatı karıştırarak macun oluşturun. Pamuklu bir bez yardımıyla karışımı tırnak üstü ve altına sürün. Bu şekilde tırnaklarınızı iki ila dört dakika kadar bekletin. Daha sonra ılık suyla yıkayın. Haftada iki kez işlemi tekrarlayın.

Yol tutması

Vücudunuzun tükürük üretmesini engelleyebilirseniz yol tutması sorununu da önleyebilirsiniz. Çünkü bu, vücudun kusmaya hazırlanması anlamına gelir. Tükürük üretimi, dişleri mide asidine karşı korumak içindir. Zeytin, içerdiği tanik asit sayesinde ağız içinde tükürük üretimini azaltır.

Zeytin, bulantının ilk aşamalarında etkilidir, bu nedenle bulantı hissettiğiniz ilk anlarda ağzınıza iki-üç tane yeşil ya da siyah zeytin atın.

Koltukaltı kokusu

Karbonat, teri buharlaştırmakla kalmaz, kokuya yol açan bakterileri de öldürür. Karbonat alkalindir ve vücuttaki ter asidiktir. Her ikisi birleştiğinde gaz şekillendiğinde, terin anlık buharlaşmasına neden olur. Teknik olarak karbonat gözeneklerdeki teri engellemez; cilt, yeni bir ter oluşana kadar hızla kurur. 

Alerjik deri döküntüleri

Deri döküntüleri böcek ısırması, polen, yiyecekler ya da stres kaynaklı alerjenlere karşı vücudun verdiği ortak tepkidir. Yaz sıcağı bu ürtiker sorununun daha da kötüleşmesine yol açar.

Tanik asit içeren yeşil ya da siyah çay çeşitleri, kan damarlarını büzerek doğal yoldan kanamayı durdurur, cildi gerginleştirir, şişliği azaltır.

Birkaç yeşil çay demlik poşetini üç ila beş dakika kadar sıcak suda bekletin. Yazın bu pişirilmiş çay poşetlerini buzdolabına koyun ve deri döküntülerinin üzerine beş ila 15 dakika kadar uygulayın.

Dayanıklı makyaj

Aloe vera, anti-mikrobiyel özelliğinin yanı sıra akne ve sivilceye de iyi gelir. Aynı zamanda yazın makyajın uçup gitmesine yol açan gözeneklerdeki yağları da azaltır.

Aloe verayı makyaj bazı olarak uygulamak gerekir. Nemlendirici ve sıkılaştırma etkisi vardır. Ancak aklınızda bulunsun; yeşil jelin yüzünüzde yeşil tortu bırakma ihtimali vardır.    
     

Pudra




Bu haber 1,873 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,525 µs