En Sıcak Konular

Glisemik İndeks Diyeti

17 Haziran 2013 13:19 tsi
Glisemik İndeks Diyeti Glisemik indeksi düşük gıdalarla beslenmenin, insülin hormonunda azalmaya yol açtığını belirten uzmanlar, aynı zamanda enerji artışı oluştuğu için vücudun yağ yakmaya başladığını söylüyor.

Düşük glisemik indeksli beslenmenin, hem doygunluğu hem de yağların yakılmasını artırarak kilo kaybı sağladığını belirten Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Metin Özata, yeni kitabı Glisemik İndeks Diyeti'nde bazı gıdaların neden daha tok tuttuğunu, bazılarınınsa acıkmayı nasıl hızlandırdığını anlatıyor.

Düşük glisemik indeksli gıdaların yüksek glisemik indeksli gıdalara göre daha uzun süre tok tuttuğunu ve bu nedenle sonraki öğünde daha az yemeyi sağladığını belirten Özata, "Bir yemekteki glisemik indeksli oranını yüzde 50 artırdığınızda doygunluk hissinde yüzde 50 azalma olmaktadır" diyor.

Diğer diyetlere nazaran glisemik indekse göre ayarlanan diyetlerin daha yararlı olduğunu ileri süren Özata, bunun nedenini, insülin direncinin kırılması olduğunu söylüyor. Özata, "1.200 kalorinin altında diyet yapmak insülin direncini artırır ve kilo aldırır. Kilo vermek için acıkmanın ve tatlıya saldırmanın önlenmesi gerekir. Bunun yolu da düşük glisemik indeksli gıdalarla beslenmekten geçer. Bu beslenme modelinde işiniz çok kolay. İştah kontrolü için bağırsakta sindirimi uzun süren ve bu nedenle kan şekerini hızla artırmayan düşük glisemik indeksli gıdaları seçmeniz yeterli" diye konuşuyor.

Prof. Dr. Metin Özata, kitabında aşırı iştahın ve kilo almanın en önemli sebebi olan insülin direncini ve beslenmede yapılacak küçük değişikliklerle bu direncin nasıl kırılabileceğini anlatıyor. Alternatifli diyet mönüleri ile her kilodan herkese zayıflamanın formülünü veriyor. 

Ntvmsnbc



Bu haber 1,676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,386 µs