En Sıcak Konular

Süt yerine yoğurt tüketin!

5 Haziran 2013 10:38 tsi
Süt yerine yoğurt tüketin! Prof. Dr. Özer Pala, yıllardır doğru bilinen bazı bilgilerin yanlış olduğunu, bu yanlışlar düzeltilmediği takdirde gelecek nesillerin sağlıklı gelişimlerinin mümkün olmayacağını söyledi.

İSTANBUL - Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Özer Pala, yıllardır doğru bilinen bazı bilgilerin yanlış olduğunu, bu yanlışlar düzeltilmediği takdirde gelecek nesillerin sağlıklı gelişimlerinin mümkün olmayacağını söyledi. Prof. Dr. Özer Pala, özellikle inek sütünün çocuk gelişimi açısından sakıncalı olduğunu belirrti ve şu açıklamaları yaptı:

"Sezaryen veya prematüre doğan çocuklarla normal doğan çocukların bağışıklık sistemleri çok farklılık gösterir. Bunun başlıca nedeni; çocuğun doğum kanalında anneden aldığı, vücuda yarar sağlayacak olan mikropları zamanla bağırsakta tutup koruyuculuk sağlamasıdır. Erken doğan ve kuvöze konan bebeklerin anneyle teması olmadığı için çevredeki değişik mikroplar, normal bağırsak florası denilen koruyucu mikropların gelişmesini etkiler ve bağışıklık sisteminin geç gelişmesine sebep olur. Probiyotiklerin önemi işte burada ön plana çıkar. Çünkü probiyotikler bağırsak sistemini korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Doğal prebiyotik veya dışarıdan alınan takviyelerle bu dengeyi tekrar kurmak gerekir.

İNEK SÜTÜNÜN 4 ZARARI

1- İnek sütündeki kalsiyum bağırsaktan emilmez: Genetik diyabetli çocuklar ne kadar erken ek gıda ve inek sütü alırsa o kadar erken diyabet ortaya çıkar. Hazır mamadan ziyade bu işi yapan faktör inek sütüdür. İnek sütündeki kalsiyum bağırsaktan emilmez. Kalsiyum fosfor oranı bire birdir bunun emilebilmesi için 2'ye 1 olması gerekir.
2- İnek sütü kemik erimesi yapar: Anne sütü en güzel kalsiyum kaynağıdır. İnek sütünden yeterince kalsiyum sağlayamazsınız erişkinlerde kemik erimesi olmasın diye verilen inek sütü kemik erimesi yapar. Kalsiyum almak için mutlaka süt içmek gerekmez. Maydanoz, badem, brokoli, süt ürünlerinden çökelek, peynirde de kalsiyum var.
3- İnek sütü damar sertliğine zemin hazırlar: İnek sütü yerine keçi sütü almak daha yararlıdır. Keçi sütündeki kalsiyum vücut için daha yararlıdır. Keçi sütündeki yağlar damar sertliğine daha az yatkınlık gösterir. Halbuki inek sütü daha ilk günden başlayarak damar sertliğine zemin hazırlar.
4- Süt içen çocuklar hiperaktif olur: Süt bağırsaktan demir ve çinko eğilimini engeller. Süt içen çocuklar hiperaktif olur. Bu çocuklar yerlerinde oturamazlar. Davranış bozukluğunun bir numaralı sebepleri arasında süt gelir.

SÜT YERİNE YOĞURT TÜKETİN!

Süt yerine yoğurt tüketilmelidir. Ancak yoğurt günlük sütten değil çarşı sütünden yapılmalıdır. UHF'lı süt kesinlikle kullanılmamalıdır. Yoğurt kaplarına dikkat edilmesi gerekir, bazılarının altında 6 numara var. 6-7 numara Bisfonel-A açısından yoğun olduğu için zararlıdır. 

Ntvmsnbc



Bu haber 1,389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,713 µs