En Sıcak Konular

WİFİ tohumu nasıl etkiler?

3 Haziran 2013 11:41 tsi
WİFİ tohumu nasıl etkiler? Danimarka’da liseli öğrenciler oldukça basit bir düzenek kurarak elektromanyetiğin canlılar üzerindeki etkilerini deneysel olarak gösterip gösteremeyeceklerini merak etmişler. İşte neticeleri…

Üç beş tane lise öğrencisi çıkmış, bir deney yapmışlar. Otursanıza oturduğunuz yerde, değil mi? Yok işte. Nerede bizim hyperaktif ama hypoetken gençliğimiz. Git sanal ortamda sanal sanal banal banal takıl. Yok! Daha fazla sizi bekletmeden konuyu anlatalım. Bu liseli öğrenciler oldukça basit bir düzenek kurarak elektromanyetiğin canlılar üzerindeki etkilerini deneysel olarak gösterip gösteremeyeceklerini merak etmişler. Merak!!? da neyin nesi! İyice sinirlenmeden devam edelim. Deney şu şekilde kurgulanıyor: Elektromanyetik dalga girmeyen bir odaya tere tohumları çimlenebilecek bir ortamda bırakılıyor. İkinci bir odaya da aynı şekilde tere tohumları bırakılıyor ama bu tohumların yakınına WiFi (kablosuz Internet) modemi çalışır halde yerleştiriliyor. Oniki gün sonra: 

Bu Danimarkalıları dövmek lazım. Hem de evire çevire. Gerçekten de bu insanlar eski ataları Vikinglerin bütün aymazlığını, sınır tanımazlığı ve fütursuzluğu göstermeye devam ediyorlar. İnsan ister istemez sinirleniyor. Üç beş tane lise öğrencisi çıkmış, bir deney yapmışlar. Otursanıza oturduğunuz yerde, değil mi? Yok işte. Nerede bizim hyperaktif ama hypoetken gençliğimiz. Git sanal ortamda sanal sanal banal banal takıl. Yok! Daha fazla sizi bekletmeden konuyu anlatalım. Bu liseli öğrenciler oldukça basit bir düzenek kurarak elektromanyetiğin canlılar üzerindeki etkilerini deneysel olarak gösterip gösteremeyeceklerini merak etmişler. Merak!!? da neyin nesi! İyice sinirlenmeden devam edelim. Deney şu şekilde kurgulanıyor: Elektromanyetik dalga girmeyen bir odaya tere tohumları çimlenebilecek bir ortamda bırakılıyor. İkinci bir odaya da aynı şekilde tere tohumları bırakılıyor ama bu tohumların yakınına WiFi (kablosuz Internet) modemi çalışır halde yerleştiriliyor. Oniki gün sonra:

İsveç Karolinska Enstitüsü profesörlerinden Olle Johansson da bu deneyi çok beğenmiş ve ülkesinde ve Belçika'da tekrar etmeyi planlıyormuş. Artık ne diyeyim bilmiyorum. Koca profesör sen git çoluk çocukla deney yap... BTK'ya duyurulur, lütfen bu profesörü ülkemize davet edip nazikçe bir uyaralım. Gerekirse kafasına Narda 300 ile vurun, aklı başına gelsin! Şaka bir yana Fatih Sultan Mehmet Constantinople'u aldığında kaç yaşındaydı... Bu kadar basit bir düzenekle bu kadar güzel bir sonuç alan bu gençleri gönülden tebrik etmek lazım. Bu deneyi iki sene evvel başka bir şekilde yapılması için bir lisemize önermiştik (ama yapmadılar). Şimdi genele aynı deney düzeneğini anlatalım, ilk yapıp sonuçları alan kardeşlerimiz bizi de referans gösterirlerse mutlu oluruz.

Deney

Bir elektromanyetik cibinlik ile eşit güneş alan bir odada ortam hazırlanır. Aynı cins tohumlarda (artık ne seçerseniz) veya aynı boyda çiçeklerden 3'er set ve 3 tane de aynı set için toplam 9 adet deney ortamı oluşturulur. Birinci sete çeşme suyu, ikinci sete aktif WiFi modemi yanında bekletilmiş çeşme suyu ve üçüncü sete de aktif telsiz telefon yanında bekletilmiş çeşme suyu ile sulama yapılır. Deneyin başlamasından en az 48 saat evvel sular WiFi ve DECT telefonun yanına konulmuş olmalıdır. Çeşme suyu da bir başka elektromanyetik cibinlik altında bekletilmelidir. 2 hafta sonra sulama sonuçlarına göre büyüme oranları veya sağlıklılık gözlemlenir. İlk suların kaynağı hep aynı olduğunda farklılık dozlama olup olmaması ile ortaya çıkacaktır. Haydi bakalım ilk kim yapacak... Hypergirişken hypoalıngan bir gençlik varsa gelsin... Yardım da ederiz.

Not: Bu deneyin bir başka türünü ise direkt saksıları DECT'in ve WiFi modeminin yanına koyup yapabilirsiniz ama üç ortamın birbirinden izoleli ama ışıklanmalarının çok yakın olmasına bilimsellik adına lütfen dikkat edin. 

İyibilgi.com



Bu haber 1,327 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,214 µs